
Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom
Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu
Kostanj v vaniljevem sirupu s konjakom
Kostanj v sirupi s konjakom bo imenitna priloga sladoledu

Sestavine
- naribana lupinica 1 neškropljene pomaranče
- naribana lupinica 1 neškropljene limone
- 500 g sladkorja
- 1 razprt vaniljev strok
- 2 palčki cimetove skorjice
- 1 dl konjaka
- 1 kg kuhanega olupljenega kostanja
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- naribana lupinica 1 neškropljene pomaranče
- naribana lupinica 1 neškropljene limone
- 500 g sladkorja
- 1 razprt vaniljev strok
- 2 palčki cimetove skorjice
- 1 dl konjaka
- 1 kg kuhanega olupljenega kostanja
Postopek
V veliko kozico damo 4 dl vode, sladkor, pomarančno in limonovo lupinico, vaniljev strok in cimetovi palčki, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhljamo 20 minut. Ohladimo in v ohlajen sirup dodamo konjak.
Kostanj damo v sterilizirane kozarce in zalijemo s toliko sirupa, da je pokrit. Kozarce zapremo in postavimo v hladen suh prostor. Po enemu tednu kostanj že lahko uporabimo, hranimo pa ga lahko do 6 mesecev.