
Telečji narastek
Slasten narastek za vse ljubitelje teletine.
Telečji narastek
Slasten narastek za vse ljubitelje teletine.

Sestavine
- 250 g telečjih pljuč
- 250 g telečjega srca
- 250 g telečjih prsi (brez kosti)
- voda
- 1 žlica kisa
- 1 žlička soli
- 200 g grobo zmletih telečjih jeter
- 2 žemlji od prejšnjega dne, namočeni v vodi
- 1 jajce
- ščepec zmletih nageljnovih žbic
- ščepec pimenta
- sol
- poper
- 1 žlička majarona
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička melise
- 2 stroka česna, olupljena in drobno narezana
- maslo ali mast za model

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 250 g telečjih pljuč
- 250 g telečjega srca
- 250 g telečjih prsi (brez kosti)
- voda
- 1 žlica kisa
- 1 žlička soli
- 200 g grobo zmletih telečjih jeter
- 2 žemlji od prejšnjega dne, namočeni v vodi
- 1 jajce
- ščepec zmletih nageljnovih žbic
- ščepec pimenta
- sol
- poper
- 1 žlička majarona
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička melise
- 2 stroka česna, olupljena in drobno narezana
- maslo ali mast za model
Postopek
Telečja pljuča, srce in meso telečjih prsi dan poprej do mehkega skuhamo v slani okisani vodi. Potem ohlajeno meso in drobovino grobo zmeljemo z mesoreznico.
Namočeni žemlji ožmemo in pretlačimo. V primerni skledi vse sestavine dobro zmešamo. Maso napolnimo v namaščen model in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro. Telečji narastek zvrnemo iz modla, narežemo na rezine in ponudimo.
Nasvet
Zraven narastka tekne krompirjeva ali poljubna mešana solata.