
Pečeni češnjevi paradižniki
Pečeni češnjevi paradižniki

Sestavine
- 3 velike veje češnjevega paradižnika
- oljčno olje
- sol
- poper

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.

Kaj je liofilizacija in zakaj je hrana po njej tako posebna
Morda se sliši zapleteno, a rezultat je okusen in zdrav. Liofilizacija je postopek, s katerim živila posušijo z globokim zamrzovanjem.
Sestavine
- 3 velike veje češnjevega paradižnika
- oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
Paradižnik skupaj z zelenjem razdelimo na manjše dele in paradižnikov ne trgamo z vej. Razporedimo jih v pekaču, prelijemo z oljčnim oljem, začinimo s soljo in poprom ter pečemo na 180 °C približno 10 minut.