
Pečeni češnjevi paradižniki
Pečeni češnjevi paradižniki
Čas priprave
15 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 6 oseb

Sestavine
- 3 velike veje češnjevega paradižnika
- oljčno olje
- sol
- poper

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.

Ta sočna sladica je popolna poletna alternativa pitam in piškotom
Če iščete lahek in hitro pripravljen spomladanski ali poletni posladek, je francoski clafoutis s češnjami popolna izbira.
Sestavine
- 3 velike veje češnjevega paradižnika
- oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
1
Paradižnik skupaj z zelenjem razdelimo na manjše dele in paradižnikov ne trgamo z vej. Razporedimo jih v pekaču, prelijemo z oljčnim oljem, začinimo s soljo in poprom ter pečemo na 180 °C približno 10 minut.