
Pečeni jajčevci s paradižnikom, mocarelo in parmezanom
Pečeni jajčevci s paradižnikom, mocarelo in parmezanom

Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
- 30 g sveže naribanega parmezana
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
- 30 g sveže naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevca položimo na pekač in vzdolž sredine naredimo zarezo. Vsakega v zarezo pokapamo z žlico oljčnega olja in solimo. Pečemo 50 do 55 minut, da je meso jajčevcev mehko.
Razgrejemo žar v pečici. Pelate sesekljamo, stresemo v skledo, solimo in popramo. Jajčevca nadevamo s paradižnikom in natrgano mocarelo, ki jo v plasteh nadevamo v zarezi, po vrhu pa posujemo s parmezanom. Postavimo pod razgret žar v pečici za 5 do 7 minut, da se sir zlato zapeče.