© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brancin s šparglji in mladim krompirjem

Okusen brancin s spomladansko prilogo - popoln za nedeljsko kosilo.

Brancin s šparglji in mladim krompirjem

Okusen brancin s spomladansko prilogo - popoln za nedeljsko kosilo.

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Brancin z beluši in mladim krompirjem

Sestavine

zelenjava

  • 2 rumenjaka
  • 1⁄2 limone
  • 1 strok česna
  • 2,5 dl oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 500 g špargljev
  • majhen šopek drobnjaka
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol in beli poper

brancin

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 vejice timijana
  • 2 stroka česna
  • 4 fileji brancina (po 150 g)
  • sol in poper
  • krhlji limone, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

zelenjava

  • 2 rumenjaka
  • 1⁄2 limone
  • 1 strok česna
  • 2,5 dl oljčnega olja
  • 500 g mladega krompirja
  • 500 g špargljev
  • majhen šopek drobnjaka
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol in beli poper

brancin

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 vejice timijana
  • 2 stroka česna
  • 4 fileji brancina (po 150 g)
  • sol in poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Nastrgamo lupino 1⁄2 limone in sok iztisnemo. Česen stremo. V večjo skledo damo rumenjaka, ščepec soli ter limonovo lupino in sok. Stepemo, dodamo česen in znova stepemo. Med nenehnim stepanjem počasi dodamo olje, da porabimo vse in se mešanica zgosti v majonezo. Pokusimo, in če je treba, dodamo sol, beli poper in še več limonovega soka. Prelijemo v skodelico, jo pokrijemo in postavimo v hladilnik.

2

V srednje veliko kozico damo krompir, ga prelijemo z vodo, solimo, pokrijemo s pokrovko in zavremo. Nato odkrijemo in kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča. Odcedimo ga, zmešamo z malo oljčnega olja in prihranimo na toplem.

3

Medtem obrežemo šparglje. Stresemo jih v večjo kozico, jih prelijemo z vodo, solimo, zavremo in kuhamo 3 do 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, pokapamo z oljčnim oljem in prihranimo na toplem.

4

Osmukamo vejice timijana in na tanko narežemo česen. Segrejemo žar v pečici. V ponev vlijemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo timijan in česen ter 1 do 2 minuti pražimo na zmerni temperaturi. V ponev potresemo malo soli in popra ter vanjo položimo ribje fileje, tako da koža gleda navzgor. Pečemo jih 2 do 3 minute. Nato jih odstavimo, pokapamo s preostalim oljem in pečemo pod žarom v pečici še približno 4 minute, da jim koža mestoma porjavi in so v notranjosti pečeni. Medtem ko pripravljamo prilogo, naj bodo brancini na toplem.

5

Drobnjak narežemo. Krompir narežemo na debele rezine, ki jih položimo na sredo vsakega krožnika. Šparglje razporedimo po krompirju, pokapamo z nekaj limonovega soka in začinimo s sveže zmletim črnim poprom. Na vrh položimo file brancina in dodamo dobro mero majoneze ter drobnjak.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.