© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena koruza po mehiško

S čilijem za ostrino in limeto za svežino

Pečena koruza po mehiško

S čilijem za ostrino in limeto za svežino

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecena koruza po mehisko

Sestavine

  • 4 koruzni storži
  • 100 g zmehčanega masla
  • lupina 1 limete
  • 2 žlički nasekljanega svežega čilija ali 1 žlička čilija v prahu
  • krhlji limete, ko postrežemo
solata, cezarjeva-solata

To so triki za popolno cezarjevo solato

Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Sestavine

  • 4 koruzni storži
  • 100 g zmehčanega masla
  • lupina 1 limete
  • 2 žlički nasekljanega svežega čilija ali 1 žlička čilija v prahu
  • krhlji limete, ko postrežemo

Postopek

1

Koruzne storže za 15 minut namočimo v hladni vodi. Segrejemo ploščo za pečenje ali žar. Ko je žar vroč, položimo koruzo neposredno na rešetke. Pečemo 30 do 40 minut, pogosto obračamo, da postane koruza mehka in na delih, kjer se dotika rešetk, ogleno zapečena.

2

Medtem zmečkamo maslo, lupino limete in čili. Lahko se odločimo za pekoč ali blag čili. Ko je koruza pečena, damo na vsak storž košček začinjenega masla in postrežemo s krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.