
Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom
S čilijem, limeto in koriandrom
Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom
S čilijem, limeto in koriandrom

Sestavine
- 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
- krhlji limete, ko postrežemo
maslo
- 100 g zmehčanega masla
- 1 velik strok česna
- majhen šopek koriandra
- 1 rdeč čili
- sok 1 limete
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 kg velikih neolupljenih kozic z odstranjenimi glavami
- krhlji limete, ko postrežemo
maslo
- 100 g zmehčanega masla
- 1 velik strok česna
- majhen šopek koriandra
- 1 rdeč čili
- sok 1 limete
- sol
Postopek
Pripravimo maslo. Olupljen česen, grobo nasekljan koriander, nasekljan čili, ki smo mu odstranili semena, in sok limete damo v kuhinjski strojček. Na kratko ga vključimo, da se vse premeša in seseklja. Žličko mase zmešamo s kozicami, ki jih damo nato v hladilnik, da počivajo na hladnem. V kuhinjski strojček dodamo maslo in malo soli ter strojček ponovno vključimo, da se sestavine povežejo. Maso postrgamo na folijo, jo zvijemo v klobasi podobno obliko in položimo v zamrzovalnik, da se strdi.
Kozice pečemo na žaru 3 do 4 minute na vsaki strani, da postanejo roza barve. Nato jih preložimo na pladenj, in ko so še popolnoma vroče, jih obložimo s tankimi rezinami masla (uporabimo polovico masla), ki se na njih stopi. Preostalo maslo stopimo in ga ponudimo kot omako, v katero lahko pomakamo kozice. Priložimo tudi rezine limet.