
Juha iz rdeče pese s hrenom
Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.
Juha iz rdeče pese s hrenom
Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.

Sestavine
- 500 g kuhane rdeče pese
- 1 žlička masla
- 1 sesekljana šalotka (ali 1 žlica čebule)
- svež timijan
- 2 dl sladke smetane
- pribl. 2 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica drobno naribanega hrena (ali 2 žlici delikatesnega)
- kisla smetana, ko postrežemo
- sveže nariban hren, ko postrežemo (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g kuhane rdeče pese
- 1 žlička masla
- 1 sesekljana šalotka (ali 1 žlica čebule)
- svež timijan
- 2 dl sladke smetane
- pribl. 2 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica drobno naribanega hrena (ali 2 žlici delikatesnega)
- kisla smetana, ko postrežemo
- sveže nariban hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V kozici stopimo maslo in na njem popražimo šalotko. Dodamo na kocke narezano rdečo peso in malo tekočine, v kateri se je kuhala (če imamo vakuumsko pakirano peso, dodamo tekočino iz zavitka). Solimo in malo pokuhamo, da je pesa res mehka. Vse skupaj zmeljemo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom.
Pire vrnemo v kozico, dodamo sladko smetano in vodo, zavremo in kuhamo, da tekočina malo povre in dobimo precej gosto kremno juho. Vmešamo še kislo smetano in hren.
Juho naložimo v skledice, okrasimo s kislo smetano in po želji tudi posujemo z malo naribanega hrena.