© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz rdeče pese s hrenom

Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.

Juha iz rdeče pese s hrenom

Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Juha iz rdece pese s hrenom

Sestavine

  • 500 g kuhane rdeče pese
  • 1 žlička masla
  • 1 sesekljana šalotka (ali 1 žlica čebule)
  • svež timijan
  • 2 dl sladke smetane
  • pribl. 2 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica drobno naribanega hrena (ali 2 žlici delikatesnega)
  • kisla smetana, ko postrežemo
  • sveže nariban hren, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g kuhane rdeče pese
  • 1 žlička masla
  • 1 sesekljana šalotka (ali 1 žlica čebule)
  • svež timijan
  • 2 dl sladke smetane
  • pribl. 2 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica drobno naribanega hrena (ali 2 žlici delikatesnega)
  • kisla smetana, ko postrežemo
  • sveže nariban hren, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

V kozici stopimo maslo in na njem popražimo šalotko. Dodamo na kocke narezano rdečo peso in malo tekočine, v kateri se je kuhala (če imamo vakuumsko pakirano peso, dodamo tekočino iz zavitka). Solimo in malo pokuhamo, da je pesa res mehka. Vse skupaj zmeljemo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom.

2

Pire vrnemo v kozico, dodamo sladko smetano in vodo, zavremo in kuhamo, da tekočina malo povre in dobimo precej gosto kremno juho. Vmešamo še kislo smetano in hren.

3

Juho naložimo v skledice, okrasimo s kislo smetano in po želji tudi posujemo z malo naribanega hrena.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.