
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g listnatega testa
krema
- 1 l polnomastnega mleka
- 6 jajc
- 250 g sladkorja
- 100 g moke
- 30 g jedilnega škroba
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- limonova lupinica
- 1 žlica ruma (po želji)
- 5 dl sladke smetane
- 1 zavitek trdilca za smetano
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- sladkor v prahu za posip

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.

Poezija: Ko paniran file vpije limonino omako
Nekatere stvari so si preprosto usojene. V kulinariki sta zame odličen primer tega piščanec in limona. Neverjetno, kako se ujameta in dvigneta jed na neko drugo raven.
Sestavine
- 500 g listnatega testa
krema
- 1 l polnomastnega mleka
- 6 jajc
- 250 g sladkorja
- 100 g moke
- 30 g jedilnega škroba
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- limonova lupinica
- 1 žlica ruma (po želji)
- 5 dl sladke smetane
- 1 zavitek trdilca za smetano
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Testo razvaljamo za nožev rob de- belo oziroma malo večje, kot je velikost modla, v katerem bomo sestavili krem- šnite (pri peki se testo malo skrči). Položimo ga na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in večkrat prebodemo z noževo konico. Postavimo v pečico, ogreto na 220 °C. Takoj ko se testo dvigne, temperaturo znižamo na 160 °C in pečemo še kakih 20 do 25 minut. Enako spečemo drugi list testa.
Rumenjake ločimo od beljakov. V 2 dl hladnega mleka gladko zmešamo rumenjake, jedilni škrob, moko, zavitek vaniljevega sladkorja in naribano limonovo lupinico. V drugi skledi stepemo beljake. Najprej stepamo samo beljake, nato postopoma dodajamo 120 g sladkorja in še naprej stepamo, da dobimo trd sneg.
V kozici zavremo preostalih 8 dl mleka in 130 g sladkorja. Vanj zakuhamo rumenjakovo mešanico in kuhamo ter nenehno mešamo z metlico kakšnih 5 minut, da se zgosti. V vrelo kremo primešamo trd sneg iz beljakov in rum.
Ploščo listnatega testa po potrebi obrežemo in damo v globok model, naj- bolje s snemljivim robom (približno 22 x 35 cm). Kremo stresemo na testo, jo po- ravnamo in pustimo, da se ohladi.
Sladko smetano stepemo, jo odišavimo z vaniljevim sladkorjem in utrdimo s trdilcem. Ohlajeno kremo premažemo s smetano in na vrh položimo drugo plast listnatega testa, ki ga že vnaprej razrežemo na velikost kremšnit, da jih bomo pozneje lažje narezali. Sladico potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo na kocke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečene trilje s pehtranom in panceto
Jota
Poznavalci pravijo, da je jota s kislo repo edina prava. Če želite, pa jo lahko pripravite tudi s kislim zeljem.
Lososov file s hrustljavo začimbno skorjico
S hrustljavim krompirčkom, špinačo in žafranovo omako je poslastica za sladokusce.