
Sestavine
- 500 g listnatega testa
krema
- 1 l polnomastnega mleka
- 6 jajc
- 250 g sladkorja
- 100 g moke
- 30 g jedilnega škroba
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- limonova lupinica
- 1 žlica ruma (po želji)
- 5 dl sladke smetane
- 1 zavitek trdilca za smetano
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- sladkor v prahu za posip

Recept za popolno poletno robidovo pito
Že res, da se nikoli ne naveličamo jabolčne pite in da pozno poleti naravnost obožujemo slivovo, ampak nikar ne podcenjujte robid! Tudi z njimi lahko pripravimo okusno poletno pito.

To je skriti zaklad, ki ga dobite pri vsakem varilcu piva
Pivo je ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, a ob njegovi proizvodnji nastane tudi precej ostankov. Eden najpomembnejših je uporabljeni pivski slad, surovina, ki ji zdaj iščemo nove poti uporabe

Boljše kot vsaka torta: Ledene poslastice, ki bodo očarale vaše goste
Ker se nikoli ne ve, ali bo poletja vsak čas konec ali pa nas čaka indijanski podaljšek, je prav, da izkoristimo vsako priložnost za ledene sladice.
Sestavine
- 500 g listnatega testa
krema
- 1 l polnomastnega mleka
- 6 jajc
- 250 g sladkorja
- 100 g moke
- 30 g jedilnega škroba
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- limonova lupinica
- 1 žlica ruma (po želji)
- 5 dl sladke smetane
- 1 zavitek trdilca za smetano
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Testo razvaljamo za nožev rob de- belo oziroma malo večje, kot je velikost modla, v katerem bomo sestavili krem- šnite (pri peki se testo malo skrči). Položimo ga na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in večkrat prebodemo z noževo konico. Postavimo v pečico, ogreto na 220 °C. Takoj ko se testo dvigne, temperaturo znižamo na 160 °C in pečemo še kakih 20 do 25 minut. Enako spečemo drugi list testa.
Rumenjake ločimo od beljakov. V 2 dl hladnega mleka gladko zmešamo rumenjake, jedilni škrob, moko, zavitek vaniljevega sladkorja in naribano limonovo lupinico. V drugi skledi stepemo beljake. Najprej stepamo samo beljake, nato postopoma dodajamo 120 g sladkorja in še naprej stepamo, da dobimo trd sneg.
V kozici zavremo preostalih 8 dl mleka in 130 g sladkorja. Vanj zakuhamo rumenjakovo mešanico in kuhamo ter nenehno mešamo z metlico kakšnih 5 minut, da se zgosti. V vrelo kremo primešamo trd sneg iz beljakov in rum.
Ploščo listnatega testa po potrebi obrežemo in damo v globok model, naj- bolje s snemljivim robom (približno 22 x 35 cm). Kremo stresemo na testo, jo po- ravnamo in pustimo, da se ohladi.
Sladko smetano stepemo, jo odišavimo z vaniljevim sladkorjem in utrdimo s trdilcem. Ohlajeno kremo premažemo s smetano in na vrh položimo drugo plast listnatega testa, ki ga že vnaprej razrežemo na velikost kremšnit, da jih bomo pozneje lažje narezali. Sladico potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo na kocke.