Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Strašni kolački za noč čarovnic

Strašni kolački za noč čarovnic

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 22 kolačkov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 200 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 250 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 50 g kakava v prahu
  • 2 dl mleka
  • 1–2 žlici črne jedilne barve (po želji)

maslena krema

  • 300 g zmehčanega masla
  • 500 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • črna jedilna barva

okras

  • 1 zavitek pisanih bonbonov
  • črno sladkorno pisalo
  • sladkorna masa različnih barv (rožnate, zelene, modre in bele)
  • bonboni vezalke z okusom sladkega korena in jagode ter najrazličnejši drugi gumijasti bonboni, na primer v obliki zob
  • oči iz sladkorne mase (glej nasvet)

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 200 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 250 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 50 g kakava v prahu
  • 2 dl mleka
  • 1–2 žlici črne jedilne barve (po želji)

maslena krema

  • 300 g zmehčanega masla
  • 500 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • črna jedilna barva

okras

  • 1 zavitek pisanih bonbonov
  • črno sladkorno pisalo
  • sladkorna masa različnih barv (rožnate, zelene, modre in bele)
  • bonboni vezalke z okusom sladkega korena in jagode ter najrazličnejši drugi gumijasti bonboni, na primer v obliki zob
  • oči iz sladkorne mase (glej nasvet)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva pekača za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Temno čokolado stopimo v vodni kopeli. Pecilni prašek prelijemo z 1 dl vrele vode. Maslo in sladkor zmešamo z električnim mešalnikom, da nastane kremasta zmes. Dodamo čokolado in jajca in dobro premešamo, nato pa vmešamo še moko, pecilni prašek, kakav v prahu, mleko in po želji jedilno barvo. Testo razdelimo v vdolbine pekača in poravnamo površino.

2

Pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da kolački narastejo in so prožni na otip. Ko jih vzamemo iz pečice, jih pustimo v pekaču še 5 minut, nato pa jih preložimo na žično mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. 3. Pripravimo masleno kremo. Maslo z električnim mešalnikom kremasto umešamo in mu postopoma primešamo sladkor v prahu. Dodamo vaniljo in nekaj črnega jedilnega barvila; medtem ves čas mešamo. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko z navadnim nastavkom.

3

Za mačji obrazek nabrizgamo črno kremo na kolaček v enakomernem vrtincu in jo zgladimo s kuhinjsko lopatko. Za vsako uho nabrizgamo kanček kreme in vrečko nekoliko dvignemo, da dobimo konico. Za oči uporabimo raznobarvne bonbone in na vsakega s črnim sladkornim pisalom narišemo zenico. Trikoten smrček oblikujemo iz rožnate sladkorne mase, brke pa iz bonbonov vezalk.

4

Za obraze pošasti iz zelene in modre sladkorne mase izrežemo kroge, ki se prilegajo vrhnji plasti kolačkov. Nanjo jih pritrdimo z malo maslene kreme. Oči, nos in usta oblikujemo iz bonbonov, lahko pa naredimo oči iz sladkorne mase (glej nasvet). Za lobanje izrežemo obliko iz bele sladkorne mase in jo s kremo pritrdimo na kolačke.

Nasvet

Oči iz sladkorne mase

Nekaj mase nadevamo v brizgalno vrečko in na papir za peko nabrizgamo okrogle kaplje, ki jih bomo uporabili za beločnice. Počakamo, da se posušijo. Nato lahko nanje z majhnim čopičem narišemo zenice s črno jedilno barvo ali pa na bele kaplje nabrizgamo pike iz črne sladkorne mase.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.