
Jajca po turško
Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico
Jajca po turško
Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico

Sestavine
- 1 rdeč čili
- 50 g masla
- 1 strok česna
- 200 g grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- sol
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlički sumaka
- majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
- opečen kruh, ko postrežemo

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 1 rdeč čili
- 50 g masla
- 1 strok česna
- 200 g grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- sol
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlički sumaka
- majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
- opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Čili drobno narežemo in ga damo skupaj z maslom v majhno kozico. Na zelo nizki temperaturi segrevamo, da se maslo razpusti in navzame čilijeve arome, medtem pa pripravimo preostalo.
Česen stremo in ga vmešamo v jogurt, dobro solimo in primešamo limonov sok.
V veliki kozici nežno zavremo vodo. Dodamo kis, z veliko žlico ustvarimo vrtinec, nato vanj položimo jajce. Poširamo ga približno 3 minute, nato ga odcedimo na kuhinjskem papirju.
Jogurt razdelimo v dve skledici, na vsako porcijo položimo poširano jajce in pokapamo z ohlajenim čilijevim maslom. Solimo, posujemo s sumakom in lističi koriandra ali peteršilja in ponudimo z opečenim kruhom.