Koprivna juha

Koprivna juha

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
koprive Koprivna juha kopriva
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 korenček, narezan na kocke
  • 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
  • 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 400 g pekoče koprive
  • 40 g masla
  • 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo

Postopek

1

V veliki kozici segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo, malo jo popražimo, nato dodamo korenček, por in krompir. Zelenjavo pražimo 10 minut, da se zmehča. Dolijemo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo še 10 do 15 minut, da se krompir popolnoma skuha.

2

Koprive operemo in osmukamo liste. Damo jih v juho, kuhamo eno minuto, da upadejo, nato sestavine zmeljemo z mešalnikom. Juho solimo in popramo ter vmešamo maslo in 1 dl smetane. Preden juho postrežemo, jo pokapljamo s smetano in poljubno okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.