
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 1 korenček, narezan na kocke
- 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
- 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g pekoče koprive
- 40 g masla
- 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo
Preberite tudi

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 1 korenček, narezan na kocke
- 1 majhen por, opran in narezan na tanke rezine
- 1 velik mokast krompir, olupljen in narezan na rezine
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g pekoče koprive
- 40 g masla
- 1 dl sladke smetane in še malo, ko postrežemo
Postopek
V veliki kozici segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo, malo jo popražimo, nato dodamo korenček, por in krompir. Zelenjavo pražimo 10 minut, da se zmehča. Dolijemo zelenjavno jušno osnovo in kuhamo še 10 do 15 minut, da se krompir popolnoma skuha.
Koprive operemo in osmukamo liste. Damo jih v juho, kuhamo eno minuto, da upadejo, nato sestavine zmeljemo z mešalnikom. Juho solimo in popramo ter vmešamo maslo in 1 dl smetane. Preden juho postrežemo, jo pokapljamo s smetano in poljubno okrasimo.