© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrte nadevane paprike

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom

Ocvrte nadevane paprike

Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrte nadevane paprike

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 40 g kajmaka Meggle
  • 40 g skute
  • 32 g pršuta
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje

panada

  • 8 žlic moke
  • 4 jajca
cimetove rolice

Popolne cimetove rolice

Dišeče, puhaste, mehke cimetove rolice 4. oktobra praznujejo svoj svetovni dan. Da bomo spekli res najboljše in popolne, lahko ta mesec pridno vadimo pripravo in peko. Z natančnim receptom bo uspelo tudi začetnikom.

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 40 g kajmaka Meggle
  • 40 g skute
  • 32 g pršuta
  • sol
  • poper
  • olje za cvrenje

panada

  • 8 žlic moke
  • 4 jajca

Postopek

1

Paprike operemo, položimo na rešetko žara in jih spečemo tako, da lupina počrni in začne odstopati od mesa (lahko jih spečemo tudi v pečici tako, da jih zložimo na pekač in pečemo pri 200 °C približno 20 minut). Pečene zložimo v ponev, pokrijemo in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih previdno olupimo in očistimo semenje; paprike morajo ostati povsem cele (ne smemo jih prebosti, ker lahko pri polnjenju iz njih steče nadev).

2

Pršut narežemo na kocke in ga zmešamo s kajmakom Meggle in skuto. Nadev solimo in popramo. Paprike napolnimo s pripravljenim nadevom in jih paniramo v moki in jajcu. Ocvremo jih v vročem olju in odložimo na papirnate brisačke, da se razmastijo.

Priljubljeni recepti

Pečena zelena jajca

40 min
Enostavno

Veganski parmezan

Odlična popestritev testenin in drugih veganskih jedi.

5 min
Enostavno

Jogurtova kupica s sadjem

Ideja za zdravo malico v šoli.

5 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.