
Kaj boste skuhali danes?
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed

Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.

Jesenska zvezda na krožniku: ideje za popolno bučno pojedino
Nekateri jih radi rezljajo, mi pa jih še posebej radi jemo. Buče so tako vsestranske, da se jih preprosto ne moremo naveličati. Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, imamo rešitev: nove recepte.

Kaj kuhati ta teden? Pet idej za jesenska kosila
Tedenski jedilnik, ki diši po jeseni: od bučnega narastka z žajbljem do klobase s krompirjem in jabolki. Preprosti, okusni in hranljivi recepti za vsak dan v tednu.
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Postopek
Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.
Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.
Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.