© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevana mocarela v pršutovem ovoju

Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed

Nadevana mocarela v pršutovem ovoju

Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gefüllter Mozzarella im Prosciuttomantel

Sestavine

  • 4 hlebčki mocarele po 125 g
  • 8 listov bazilike, drobno narezanih
  • 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
  • sol
  • poper
  • 8 tankih rezin pršuta
  • oljčno olje za peko
  • poljubna sezonska solata za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 hlebčki mocarele po 125 g
  • 8 listov bazilike, drobno narezanih
  • 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
  • sol
  • poper
  • 8 tankih rezin pršuta
  • oljčno olje za peko
  • poljubna sezonska solata za prilogo

Postopek

1

Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.

2

Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.

3

Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.