Kaj boste skuhali danes?
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Postopek
Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.
Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.
Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere