Kaj boste skuhali danes?
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Še en hit? Ustvarjalec dubajske čokolade presenetil z novim okusom
Priljubljenost dubajske čokolade kar ne pojenja, a na obzorju se že svita nova zvezda – abudabijska čokolada s bogatim hrustljavim polnilom.
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Ne veste, kaj bi jedli? 5 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure
Vam dolg seznam obveznosti, hitenje in večno premišljevanje, kaj pripraviti za kosilo, zvenijo znano? Tu so nove ideje za okusne obroke, pripravljene v pol ure.
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Postopek
Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.
Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.
Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.