
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed

Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Postopek
Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.
Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.
Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.