
Kaj boste skuhali danes?
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed

Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 4 hlebčki mocarele po 125 g
- 8 listov bazilike, drobno narezanih
- 8 rezin paradižnika, narezanih na drobne kocke
- sol
- poper
- 8 tankih rezin pršuta
- oljčno olje za peko
- poljubna sezonska solata za prilogo
Postopek
Mocarelo na cedilu dobro odcedimo, nato hlebčke vzdolžno razpolovimo in v vsako polovico z žličko naredimo vdolbinico. Izdolbeno maso drobno narežemo, pomešamo z narezano baziliko in paradižnikom ter začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v izdolbene polovice mocarele.
Vsako nadevano polovico mocarele navzkrižno ovijemo z 2 rezinama pršuta, potem pa na oljčnem olju blago pečemo približno 5 minut.
Mocarelo ponudimo s poljubno sezonsko solato. Zraven odlično tekne česnov francoski kruh.