
Ožgane paprike z ajdovim nadevom
Rdeče paprike za poznopoletno brezmesno kosilo
Ožgane paprike z ajdovim nadevom
Rdeče paprike za poznopoletno brezmesno kosilo

Sestavine
- 250 g ajdove kaše
- 4 srednje velike rdeče čebule
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 majhna stroka česna
- 3 žličke zaatarja (lahko uporabimo tudi mešanico kumina in koriandra)
- 2 žlici svetlega sladkorja muskovado
- 4 žlice rdečega vinskega kisa
- 40 g popraženih oluščenih pistacij
- 40 g popraženih lešnikov
- 6 debelih datljev sorte medjool
- majhen šopek peteršilja
- sol in poper
- 6 velikih rdečih paprik

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 250 g ajdove kaše
- 4 srednje velike rdeče čebule
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 majhna stroka česna
- 3 žličke zaatarja (lahko uporabimo tudi mešanico kumina in koriandra)
- 2 žlici svetlega sladkorja muskovado
- 4 žlice rdečega vinskega kisa
- 40 g popraženih oluščenih pistacij
- 40 g popraženih lešnikov
- 6 debelih datljev sorte medjool
- majhen šopek peteršilja
- sol in poper
- 6 velikih rdečih paprik
Postopek
V veliki kozici zavremo osoljeno vodo, vanjo vsujemo oplaknjeno ajdovo kašo in jo kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča, a je še malo čvrsta na ugriz. Odcedimo jo in prihranimo.
Čebulo narežemo na trakove. V ponvi na srednji temperaturi segrejemo 4 žlice olja in na njem pražimo čebulo 5 do 7 minut, da se začne mehčati. Dodamo strt česen in zaatar ter pražimo še 1 minuto. Primešamo sladkor, pražimo še 3 minute, nato vmešamo rdeči vinski kis. Karamelizirano čebulo dodamo k ajdovi kaši in dobro zmešamo. Dodamo preostalo oljčno olje, pistacije, grobo nasekljane lešnike, drobno narezane datlje in pol sesekljanega peteršilja, solimo in popramo.
Paprike vsako posebej zavijemo v aluminijasto folijo in jih na žaru pečemo 20 minut, medtem jih občasno obrnemo. Lahko pa jih položimo na pekač in 20 minut pečemo v pečici pri 200 °C – brez folije, da se bodo malo obarvale.
Paprike odvijemo in jim odrežemo vrhove. Odstranimo semena in jih nadevamo z ajdovim nadevom. Posujemo s preostalim peteršiljem in ponudimo.