
Obloženi losos s pirejem zelene
Lososov file malo drugače
Obloženi losos s pirejem zelene
Lososov file malo drugače

Sestavine
- ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
- 250 g krompirja
- 3 žlice krušnih drobtin
- sok ½ pomaranče
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 2 žlici gorčice s semeni
- 2 fileja lososa brez kože po 180 g
- 30 g nemastnega kremnega sira
- sol

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- ½ gomolja zelene (pribl. 250 g)
- 250 g krompirja
- 3 žlice krušnih drobtin
- sok ½ pomaranče
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 2 žlici gorčice s semeni
- 2 fileja lososa brez kože po 180 g
- 30 g nemastnega kremnega sira
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno in krompir olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi kuhamo 15 do 20 minut, da se oboje zmehča.
Medtem zmešamo drobtine z žlico pomarančnega soka, koprom in poldrugo žlico gorčice. Fileja solimo, položimo na pekač, obložen s folijo, pokapljamo s preostalim pomarančnim sokom in jima po vrhu vtisnemo pripravljeno zmes z drobtinami. Lososa pečemo 15 minut.
Zeleno in krompir odcedimo, v ponev dodamo sir in preostalo gorčico ter ju pretlačimo v pire. Lososa postrežemo s pripravljenim pirejem.