
Navadni (svetli) medenjaki
Božič brez medenjakov ne obstaja!
Navadni (svetli) medenjaki
Božič brez medenjakov ne obstaja!

Sestavine
- 500 g moke
- 190 g medu
- 150 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 60 g masla
- 1 žlička sode bikarbone
- začimbe za medenjake
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 500 g moke
- 190 g medu
- 150 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 60 g masla
- 1 žlička sode bikarbone
- začimbe za medenjake
Postopek
Za medenjake v veliki posodi posebej zmešamo moko, sodo bikarbono in začimbe. V drugi posodi z električnim mešalnikom na najnižji hitrosti zmešamo topel med, maslo, jajci in sladkor. Tekočo zmes prilijemo k suhim sestavinam in z rokami zgnetemo mehko testo. Zavijemo ga v folijo ali plastično vrečko in pustimo počivati v hladilniku vsaj dva dni.
Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in iz njega z modelčki izrežemo poljubne oblike. Pečemo jih 10 minut pri 180 °C. Ko se ohladijo, jih okrasimo.