Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani mavrahi v smetanovi omaki

Nadevani mavrahi v smetanovi omaki

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 6 velikih mavrahov
  • 2 žlici oljčnega olja

nadev

  • 80 g kuhanega krompirja
  • 40 g sira edamca
  • 60 g šunke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • mleti poper

omaka

  • sol
  • 80 g masla
  • 40 g moke
  • 2 dl mleka
  • muškatni orešek
  • 2 dl sladke smetane

Preberite tudi

Ohlajanje-kruha_558x620_acf_cropped

Ohlajanje kruha

V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?

šarkelj.jpg

3 praznične sladice za vse okuse

V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

Sestavine

  • 6 velikih mavrahov
  • 2 žlici oljčnega olja

nadev

  • 80 g kuhanega krompirja
  • 40 g sira edamca
  • 60 g šunke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • mleti poper

omaka

  • sol
  • 80 g masla
  • 40 g moke
  • 2 dl mleka
  • muškatni orešek
  • 2 dl sladke smetane

Postopek

1

Najprej pripravimo smetanovo omako. Na maslu svetlo prepražimo moko, zalijemo jo z vrelim mlekom, začinimo s ščepcem muškatnega oreščka in soljo in kuhljamo pol ure. Nato dolijemo sladko smetano, prevremo in po želji še malo začinimo s soljo.

2

Medtem nadevamo mavrahe. Kuhanemu pretlačenemu krompirju primešamo nariban sir, na kocke narezano šunko in rumenjaka. Solimo, popramo in dodamo narezan drobnjak. Nadev mora biti bolj tekoč. Mavrahe operemo in nadevamo.

3

V kozici segrejemo oljčno olje in mavrahe opečemo z vseh strani. Zalijemo jih z malo vode in pokrite počasi dušimo 20 minut. Med dušenjem jih večkrat obrnemo in zalijemo. Ko vsa tekočina izhlapi, dolijemo smetanovo omako, prevremo in serviramo s poljubno prilogo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.