Kaj boste skuhali danes?
Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Sestavine
- 1 jajce
- 1 žlička pehtranove gorčice
- ½ žličke mlete paprike
- 1 drobno narezan manjši čili
- ½ drobno narezane čebule
- 500 g mlete govedine
- olje za peko
- 4 surovi in olupljeni krompirji
- malo olja
- čebulni kolobarčki za okras
zelenjavna salsa
- sol
- 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
- 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
- 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
- 20 g drobno narezanega pora
- 1 strok česna
- 4 zrna črnega popra
- 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
- 1 dl belega vinskega kisa
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 jajce
- 1 žlička pehtranove gorčice
- ½ žličke mlete paprike
- 1 drobno narezan manjši čili
- ½ drobno narezane čebule
- 500 g mlete govedine
- olje za peko
- 4 surovi in olupljeni krompirji
- malo olja
- čebulni kolobarčki za okras
zelenjavna salsa
- sol
- 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
- 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
- 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
- 20 g drobno narezanega pora
- 1 strok česna
- 4 zrna črnega popra
- 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
- 1 dl belega vinskega kisa
Postopek
Salso pripravimo tako, da bučno meso, bučke, kolerabico in por do mehkega skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Odcedimo in prihranimo.
Česen in zrna črnega popra stremo v možnarju. Dodamo na kocke narezan paradižnik in zelenjavo. Vse sestavine premešamo, dodamo beli vinski kis in posolimo.
Nato pripravimo čevapčiče. Jajce in začimbe damo v posodo in zmešamo z metlico za stepanje. Dodamo mleto meso in dobro premešamo. Iz zmesi z rokami oblikujemo 20 čevapčičev. V ponvi segrejemo malo olja in na njem pri zmerni temperaturi čevapčiče popečemo z vseh strani.
Krompir narežemo na krhlje in počasi pečemo v teflonski ponvi na malo olja; solimo ga tik pred serviranjem.
Čevapčiče ponudimo s pečenim krompirjem in pripravljeno zelenjavno salso. Jed okrasimo s čebulnimi kolobarčki.
Nasvet
Za to jed ne porabimo celotne količine salse. Preostanek lahko v dobro zaprtih kozarcih nekaj časa hranimo v hladilniku.