Kaj boste skuhali danes?
Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso
Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?
Sestavine
- 1 jajce
- 1 žlička pehtranove gorčice
- ½ žličke mlete paprike
- 1 drobno narezan manjši čili
- ½ drobno narezane čebule
- 500 g mlete govedine
- olje za peko
- 4 surovi in olupljeni krompirji
- malo olja
- čebulni kolobarčki za okras
zelenjavna salsa
- sol
- 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
- 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
- 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
- 20 g drobno narezanega pora
- 1 strok česna
- 4 zrna črnega popra
- 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
- 1 dl belega vinskega kisa
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 jajce
- 1 žlička pehtranove gorčice
- ½ žličke mlete paprike
- 1 drobno narezan manjši čili
- ½ drobno narezane čebule
- 500 g mlete govedine
- olje za peko
- 4 surovi in olupljeni krompirji
- malo olja
- čebulni kolobarčki za okras
zelenjavna salsa
- sol
- 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
- 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
- 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
- 20 g drobno narezanega pora
- 1 strok česna
- 4 zrna črnega popra
- 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
- 1 dl belega vinskega kisa
Postopek
Salso pripravimo tako, da bučno meso, bučke, kolerabico in por do mehkega skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Odcedimo in prihranimo.
Česen in zrna črnega popra stremo v možnarju. Dodamo na kocke narezan paradižnik in zelenjavo. Vse sestavine premešamo, dodamo beli vinski kis in posolimo.
Nato pripravimo čevapčiče. Jajce in začimbe damo v posodo in zmešamo z metlico za stepanje. Dodamo mleto meso in dobro premešamo. Iz zmesi z rokami oblikujemo 20 čevapčičev. V ponvi segrejemo malo olja in na njem pri zmerni temperaturi čevapčiče popečemo z vseh strani.
Krompir narežemo na krhlje in počasi pečemo v teflonski ponvi na malo olja; solimo ga tik pred serviranjem.
Čevapčiče ponudimo s pečenim krompirjem in pripravljeno zelenjavno salso. Jed okrasimo s čebulnimi kolobarčki.
Nasvet
Za to jed ne porabimo celotne količine salse. Preostanek lahko v dobro zaprtih kozarcih nekaj časa hranimo v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.