© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso

Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?

Čevapčiči s krompirjem in zelenjavno salso

Ob misli na čevapčiče vedno pomislimo na piknik, kajne?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cevapcici mit Erdäpfelspalten und Gemüsesalsa

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • ½ žličke mlete paprike
  • 1 drobno narezan manjši čili
  • ½ drobno narezane čebule
  • 500 g mlete govedine
  • olje za peko
  • 4 surovi in olupljeni krompirji
  • malo olja
  • čebulni kolobarčki za okras

zelenjavna salsa

  • sol
  • 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
  • 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
  • 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
  • 20 g drobno narezanega pora
  • 1 strok česna
  • 4 zrna črnega popra
  • 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
  • 1 dl belega vinskega kisa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • ½ žličke mlete paprike
  • 1 drobno narezan manjši čili
  • ½ drobno narezane čebule
  • 500 g mlete govedine
  • olje za peko
  • 4 surovi in olupljeni krompirji
  • malo olja
  • čebulni kolobarčki za okras

zelenjavna salsa

  • sol
  • 150 g bučnega mesa, narezanega na 1 cm velike kocke
  • 150 g zelenih bučk, narezanih na kocke
  • 100 g kolerabice, narezane na drobne kocke
  • 20 g drobno narezanega pora
  • 1 strok česna
  • 4 zrna črnega popra
  • 100 g paradižnika, olupljenega, razsemenjenega in narezanega na kocke
  • 1 dl belega vinskega kisa

Postopek

1

Salso pripravimo tako, da bučno meso, bučke, kolerabico in por do mehkega skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Odcedimo in prihranimo.

2

Česen in zrna črnega popra stremo v možnarju. Dodamo na kocke narezan paradižnik in zelenjavo. Vse sestavine premešamo, dodamo beli vinski kis in posolimo.

3

Nato pripravimo čevapčiče. Jajce in začimbe damo v posodo in zmešamo z metlico za stepanje. Dodamo mleto meso in dobro premešamo. Iz zmesi z rokami oblikujemo 20 čevapčičev. V ponvi segrejemo malo olja in na njem pri zmerni temperaturi čevapčiče popečemo z vseh strani.

4

Krompir narežemo na krhlje in počasi pečemo v teflonski ponvi na malo olja; solimo ga tik pred serviranjem.

5

Čevapčiče ponudimo s pečenim krompirjem in pripravljeno zelenjavno salso. Jed okrasimo s čebulnimi kolobarčki.

Nasvet

Za to jed ne porabimo celotne količine salse. Preostanek lahko v dobro zaprtih kozarcih nekaj časa hranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.