© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Frika

Friko pripravljamo na slovenski in italijanski strani meje, za svojo pa jo imamo oboji. Recepta se razlikujeta le po vrsti sira (tolminc oziroma montasio).

Frika

Friko pripravljamo na slovenski in italijanski strani meje, za svojo pa jo imamo oboji. Recepta se razlikujeta le po vrsti sira (tolminc oziroma montasio).

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g čebule
  • 500 g moknatega krompirja
  • 500 g tolminca
  • 50 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in črni poper

Sestavine

  • 200 g čebule
  • 500 g moknatega krompirja
  • 500 g tolminca
  • 50 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in črni poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na polmesece. Krompir olupimo in grobo naribamo. Siru obrežemo skorjo in ga prav tako grobo naribamo.

2

V kozico vlijemo 40 g olja in dodamo čebulo. Na nizki temperaturi jo pražimo nekaj minut, medtem jo pogosto pomešamo z leseno kuhalnico, da se ne prismodi.

3

Dodamo nariban krompir in pražimo še 10 minut. Dodamo sir, solimo in popramo ter maso na srednji temperaturi kuhamo približno 20 minut. Mešamo toliko časa, da se sir popolnoma stopi.

4

V ponvi segrejemo preostalo olje. Vanjo razporedimo maso za friko, jo pritisnemo ob dno ter pečemo na visoki temperaturi brez mešanja. Brž ko se spodaj naredi rahla skorjica, jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.

Priljubljeni recepti

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

4 h
Enostavno

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem

Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti

6 h
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.