
Karadžordževi zrezki
Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom
Karadžordževi zrezki
Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom

Sestavine
- 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
- 200 g kajmaka
- sol
- moka
- 2–3 jajca
- drobtine
- maščoba za cvrenje

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
- 200 g kajmaka
- sol
- moka
- 2–3 jajca
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Postopek
Zrezke potolčemo na debelino 3 mm in jih po obeh straneh solimo. Po dolžini zrezkov 1 cm stran od roba naložimo kajmak, preostale robove pa pomokamo. Zrezke tesno zavijemo v rulado in robove stisnemo.
Zvitke paniramo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Po želji jih lahko paniramo dvakrat.
V veliki ponvi segrejemo maščobo in v njej cvremo zvitke približno 6 minut, vmes jih dvakrat obrnemo. Ocvrte razmastimo na kuhinjskem papirju in ponudimo s poljubno prilogo – zraven se priležeta pomfrit in limona, pa tudi grah.