Kaj boste skuhali danes?
Karadžordževi zrezki
Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom
Karadžordževi zrezki
Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom
Sestavine
- 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
- 200 g kajmaka
- sol
- moka
- 2–3 jajca
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
- 200 g kajmaka
- sol
- moka
- 2–3 jajca
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Postopek
Zrezke potolčemo na debelino 3 mm in jih po obeh straneh solimo. Po dolžini zrezkov 1 cm stran od roba naložimo kajmak, preostale robove pa pomokamo. Zrezke tesno zavijemo v rulado in robove stisnemo.
Zvitke paniramo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Po želji jih lahko paniramo dvakrat.
V veliki ponvi segrejemo maščobo in v njej cvremo zvitke približno 6 minut, vmes jih dvakrat obrnemo. Ocvrte razmastimo na kuhinjskem papirju in ponudimo s poljubno prilogo – zraven se priležeta pomfrit in limona, pa tudi grah.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake z mandarinami
Ta cheesecake vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Ragu iz govejega repa z rezanci
Kutinov sir z vaniljo in ingverjem
Tradicionalna slaščica, ki smo ji dodali vaniljo in ingver za dodatno toplino