© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karadžordževi zrezki

Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom

Karadžordževi zrezki

Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Karadžordževi zrezki

Sestavine

  • 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
  • 200 g kajmaka
  • sol
  • moka
  • 2–3 jajca
  • drobtine
  • maščoba za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
  • 200 g kajmaka
  • sol
  • moka
  • 2–3 jajca
  • drobtine
  • maščoba za cvrenje

Postopek

1

Zrezke potolčemo na debelino 3 mm in jih po obeh straneh solimo. Po dolžini zrezkov 1 cm stran od roba naložimo kajmak, preostale robove pa pomokamo. Zrezke tesno zavijemo v rulado in robove stisnemo.

2

Zvitke paniramo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Po želji jih lahko paniramo dvakrat.

3

V veliki ponvi segrejemo maščobo in v njej cvremo zvitke približno 6 minut, vmes jih dvakrat obrnemo. Ocvrte razmastimo na kuhinjskem papirju in ponudimo s poljubno prilogo – zraven se priležeta pomfrit in limona, pa tudi grah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.