Kaj boste skuhali danes?
Karadžordževi zrezki
Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom
Karadžordževi zrezki
Večna klasika s paniranim mesom in kajmakom
Sestavine
- 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
- 200 g kajmaka
- sol
- moka
- 2–3 jajca
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
- 200 g kajmaka
- sol
- moka
- 2–3 jajca
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Postopek
Zrezke potolčemo na debelino 3 mm in jih po obeh straneh solimo. Po dolžini zrezkov 1 cm stran od roba naložimo kajmak, preostale robove pa pomokamo. Zrezke tesno zavijemo v rulado in robove stisnemo.
Zvitke paniramo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Po želji jih lahko paniramo dvakrat.
V veliki ponvi segrejemo maščobo in v njej cvremo zvitke približno 6 minut, vmes jih dvakrat obrnemo. Ocvrte razmastimo na kuhinjskem papirju in ponudimo s poljubno prilogo – zraven se priležeta pomfrit in limona, pa tudi grah.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koprivni polžki s skuto in bučkami
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili