© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medeni čokoladni namaz

Medeni čokoladni namaz

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina cca 1 liter
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
DSCF1993

Sestavine

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
  • 210 g sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 135 g medu
  • ščep soli
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
  • 210 g sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 135 g medu
  • ščep soli

Postopek

1

Čokoladi nasekljamo. V kozico nalijemo smetano, dodamo razprto polovico vaniljevega stroka in počasi zavremo. Kozico odstavimo, pokrijemo in pustimo nekaj minut, nato strok vzamemo iz smetane in vanjo postrgamo semena.

2

Čokolado prelijemo z vrelo vaniljevo smetano in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato v maso nežno vmešamo še med in sol, da je gladka in mazava. Nalijemo jo v kozarec z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 10 dni.

Nasvet

Recept za čokoladni kruh, s katerim bo ta namaz še posebno odličen, poiščite v naši uspešnici Čokolada, ki smo jo pripravili z mojstrom priprave slaščic, Gorazdom Potočnikom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.