© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medeni čokoladni namaz

Medeni čokoladni namaz

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina cca 1 liter
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
DSCF1993

Sestavine

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
  • 210 g sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 135 g medu
  • ščep soli
osvezilni-zeliscni-koktajli

Okusi narave, ujeti v požirku: osvežilni zeliščni koktajli

Zeliščni koktajli so prava poslastica za vse čute – očarajo z bogatimi okusi, omamnimi vonji in estetskim videzom. Poleg tega lahko skrbno izbrana zelišča na pivca učinkujejo blagodejno. Farmacevt Samo Kreft in vodja delavnic zeliščnih koktajlov Nataša Sivec sta nam dala nekaj odličnih receptov.

Sestavine

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
  • 210 g sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 135 g medu
  • ščep soli

Postopek

1

Čokoladi nasekljamo. V kozico nalijemo smetano, dodamo razprto polovico vaniljevega stroka in počasi zavremo. Kozico odstavimo, pokrijemo in pustimo nekaj minut, nato strok vzamemo iz smetane in vanjo postrgamo semena.

2

Čokolado prelijemo z vrelo vaniljevo smetano in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato v maso nežno vmešamo še med in sol, da je gladka in mazava. Nalijemo jo v kozarec z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 10 dni.

Nasvet

Recept za čokoladni kruh, s katerim bo ta namaz še posebno odličen, poiščite v naši uspešnici Čokolada, ki smo jo pripravili z mojstrom priprave slaščic, Gorazdom Potočnikom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.