
Kaj boste skuhali danes?
Medeni čokoladni namaz
Medeni čokoladni namaz

Sestavine
- 150 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
- 210 g sladke smetane
- 1/2 vaniljevega stroka
- 135 g medu
- ščep soli

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Pet okusnih idej z rižem (ki niso rižota)
Riž ni samo za rižote. In ni samo priloga. Lahko ga uporabimo v solatah, polpetih, hrustljavih kroglicah, kremastih pudingih... Zaloga riža je v shrambi vedno dobrodošla.
Sestavine
- 150 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
- 210 g sladke smetane
- 1/2 vaniljevega stroka
- 135 g medu
- ščep soli
Postopek
Čokoladi nasekljamo. V kozico nalijemo smetano, dodamo razprto polovico vaniljevega stroka in počasi zavremo. Kozico odstavimo, pokrijemo in pustimo nekaj minut, nato strok vzamemo iz smetane in vanjo postrgamo semena.
Čokolado prelijemo z vrelo vaniljevo smetano in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato v maso nežno vmešamo še med in sol, da je gladka in mazava. Nalijemo jo v kozarec z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 10 dni.
Nasvet
Recept za čokoladni kruh, s katerim bo ta namaz še posebno odličen, poiščite v naši uspešnici Čokolada, ki smo jo pripravili z mojstrom priprave slaščic, Gorazdom Potočnikom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!