Kaj boste skuhali danes?
Juha z bučkami in paradižnikom
Juha z bučkami in paradižnikom
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 500 g bučk
- 500 g paradižnika
- 1 žlica moke
- ½ žličke kurkume
- 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 500 g bučk
- 500 g paradižnika
- 1 žlica moke
- ½ žličke kurkume
- 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in sesekljamo, bučke narežemo na kolobarje. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo rahlo posteklenimo. Dodamo bučke in jih 5 minut na zmerni temperaturi pražimo s čebulo. Občasno premešamo.
Dodamo paradižnik in moko. Nekaj minut dušimo in mešamo, da moka ne ostane v grudicah. Dodamo kurkumo in jušno osnovo, zavremo, solimo in popramo, pokrijemo in kuhljamo pol ure.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo s hrustljavim kruhom.
Nasvet
To juho lahko skuhamo v večji količini in jo zamrznemo. V zamrzovalniku jo lahko hranimo do dveh mesecev.