© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha z bučkami in paradižnikom

Juha z bučkami in paradižnikom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha z buckami in paradiznikom

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 500 g bučk
  • 500 g paradižnika
  • 1 žlica moke
  • ½ žličke kurkume
  • 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 500 g bučk
  • 500 g paradižnika
  • 1 žlica moke
  • ½ žličke kurkume
  • 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo olupimo in sesekljamo, bučke narežemo na kolobarje. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in narežemo na kocke.

2

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo rahlo posteklenimo. Dodamo bučke in jih 5 minut na zmerni temperaturi pražimo s čebulo. Občasno premešamo.

3

Dodamo paradižnik in moko. Nekaj minut dušimo in mešamo, da moka ne ostane v grudicah. Dodamo kurkumo in jušno osnovo, zavremo, solimo in popramo, pokrijemo in kuhljamo pol ure.

4

Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo s hrustljavim kruhom.

Nasvet

To juho lahko skuhamo v večji količini in jo zamrznemo. V zamrzovalniku jo lahko hranimo do dveh mesecev.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.