© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha z bučkami in paradižnikom

Juha z bučkami in paradižnikom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha z buckami in paradiznikom

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 500 g bučk
  • 500 g paradižnika
  • 1 žlica moke
  • ½ žličke kurkume
  • 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 500 g bučk
  • 500 g paradižnika
  • 1 žlica moke
  • ½ žličke kurkume
  • 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo olupimo in sesekljamo, bučke narežemo na kolobarje. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in narežemo na kocke.

2

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo rahlo posteklenimo. Dodamo bučke in jih 5 minut na zmerni temperaturi pražimo s čebulo. Občasno premešamo.

3

Dodamo paradižnik in moko. Nekaj minut dušimo in mešamo, da moka ne ostane v grudicah. Dodamo kurkumo in jušno osnovo, zavremo, solimo in popramo, pokrijemo in kuhljamo pol ure.

4

Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo s hrustljavim kruhom.

Nasvet

To juho lahko skuhamo v večji količini in jo zamrznemo. V zamrzovalniku jo lahko hranimo do dveh mesecev.

Priljubljeni recepti

Brezalkoholni mohito s klementino

Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov

5 min
Enostavno

Jogurtova kupica s sadjem

Ideja za zdravo malico v šoli.

5 min
Enostavno

Solata z avokadom in rdečimi krutoni

Solata, ki ne zahteva veliko dela.

30 min
Enostavno

Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)

Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh

2 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.