
Juha z bučkami in paradižnikom
Juha z bučkami in paradižnikom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 500 g bučk
- 500 g paradižnika
- 1 žlica moke
- ½ žličke kurkume
- 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 500 g bučk
- 500 g paradižnika
- 1 žlica moke
- ½ žličke kurkume
- 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in sesekljamo, bučke narežemo na kolobarje. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo rahlo posteklenimo. Dodamo bučke in jih 5 minut na zmerni temperaturi pražimo s čebulo. Občasno premešamo.
Dodamo paradižnik in moko. Nekaj minut dušimo in mešamo, da moka ne ostane v grudicah. Dodamo kurkumo in jušno osnovo, zavremo, solimo in popramo, pokrijemo in kuhljamo pol ure.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo s hrustljavim kruhom.
Nasvet
To juho lahko skuhamo v večji količini in jo zamrznemo. V zamrzovalniku jo lahko hranimo do dveh mesecev.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh