Kaj boste skuhali danes?
Ptujski »lük« v solati z jajcem in bučnim oljem
Ptujski »lük« v solati z jajcem in bučnim oljem
Sestavine
- 300 g ptujskega »lüka«
- trdo kuhano jajce
- 0,5 dl bučnega olja
- jabolčni kis
- sol
- bučna semena za okras
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 300 g ptujskega »lüka«
- trdo kuhano jajce
- 0,5 dl bučnega olja
- jabolčni kis
- sol
- bučna semena za okras
Postopek
Ptujski »lük« olupimo, razpolovimo, narežemo na trakove in začinimo z oljem, kisom in soljo. Jajce olupimo in narežemo na kolute. Začinjen »lük« dobro premešamo, stresemo v skodelo, obložimo z narezanim jajcem in okrasimo z bučnimi semeni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češnjeva marmelada s cimetom
Gorčični pire
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje