© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen krompir

Ali sploh obstaja boljša priloga, kot je hrustljav pečen krompir?

Pečen krompir

Ali sploh obstaja boljša priloga, kot je hrustljav pečen krompir?

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • 1 dl sončničnega olja
  • sol in poper

Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • 1 dl sončničnega olja
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Krompir olupimo, manjše krompirje pustimo cele, večje pa razpolovimo. Krompir damo v veliko kozico s hladno osoljeno vodo. Zavremo in kuhamo 15 minut ali toliko časa, da lahko v sredino krompirja brez večjega upora zabodemo jedilni nož. Nato krompir odlijemo in pustimo, da para izpuhti.

2

Krompir razporedimo v velik pekač, ga solimo in popramo ter pobrizgamo z oljem. Krompir pečemo 1 uro, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče, medtem ga enkrat obrnemo.

Še bolj hrustljav krompir

Krompir razporedimo v pekač in med kosi pustimo malce prostora, da se bo lahko razširil, ko ga bomo potlačili. Vsak krompir potlačimo s penovko, da se nekoliko razdre. Nič hudega, če kateri popolnoma razpade, to samo pomeni, da bomo imeli več hrustljavih koščkov.

Priljubljeni recepti

Falafli z rdečo peso

Malica z orientalskim pridihom, ki vam jo bodo vsi zavidali

Enostavno

Leča z dimljenim tofujem

Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.