© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Obrnjen breskov kolač

Obrnjen breskov kolač

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI1238580@TrayBakes_558x620_acf_cropped-3

Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 2 žlici sladkorja, pomešanega z 1 žlico moke
  • majhna košarica malin
  • 2–3 pločevinki breskovih polovic po 400g
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 x sestavine za osnovni biskvit (glej spodaj)
  • 2 žlici sladkorja, pomešanega z 1 žlico moke
  • majhna košarica malin
  • 2–3 pločevinki breskovih polovic po 400g

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko, nato ga posujemo z mešanico sladkorja in moke. Breskve odcedimo in v vsako polovico položimo malino, nato jih s prerezano polovico navzdol položimo v pekač.

2

Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt in vaniljo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač na breskve in okrog njih ter pečemo 50 minut do eno uro, da se zlato rjavo obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, pa je čist, ko ga izvlečemo.

3

Pustimo, da se malo ohladi, nato z jedilnim nožem potegnemo ob robovih pekača. Biskvit zvrnemo na desko in ga narežemo na kocke. Zraven se lepo prileže sladoled.

Nasvet

Recept za osnovni biskvit je klasika, h kateri se bomo vračali vedno znova.

Domač breskov kompot

Breskov kompot lahko skuhamo tudi sami, recimo tole različico z vinom: v kozici zavremo 1,25 dl vode in 200 g sladkorja, nato dodamo 1,25 dl belega vina. 1 kg breskev olupimo (če jih prej za 20  sekund potopimo v krop, bomo zlahka odstranili samo kožico) in prerežemo na pol, ostranimo koščice in polovice položimo v sladkorni prevretek. Na hitro jih pokuhamo, nato jih s penovko poberemo iz tekočine. Zdaj breskve lahko uporabimo za zgornji recept; če jih bom jedli same, pa tekočino še malo pokuhamo, ohladimo in z njo prelijemo breskve. Za otroško različico vino izpustimo in povečamo količino vode.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.