
Kaj boste skuhali danes?
Piščančje perutničke s sirovo pomako
Piščančje perutničke s sirovo pomako

Sestavine
- 4 žlice masla
- 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 kg piščančjih perutničk
- moka za pomokanje
- sol
- sončnično olje za peko
- stebla zelene, ko postrežemo
sirova pomaka
- 1,5 dl sirotke
- 1,5 dl kisle smetane
- 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 1 strt strok česna
- ¼ žličke sladke mlete paprike
- ščepec soli

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 4 žlice masla
- 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 kg piščančjih perutničk
- moka za pomokanje
- sol
- sončnično olje za peko
- stebla zelene, ko postrežemo
sirova pomaka
- 1,5 dl sirotke
- 1,5 dl kisle smetane
- 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 1 strt strok česna
- ¼ žličke sladke mlete paprike
- ščepec soli
Postopek
V kozici počasi stopimo maslo, pekočo omako in kis, nato zmes preložimo v veliko skledo in prihranimo. Vse sestavine za sirovo omako zmešamo, pokrijemo in odložimo v hladilnik do uporabe.
Piščančje perutničke očistimo in prerežemo v sklepih. Solimo jih in potresemo z zadostno količino moke, da so dobro pomokane.
V veliki ponvi segrejemo 4 žlice olja in dodamo polovico perutničk. Pečemo jih približno 10 minut in pri peki pogosto premešamo, da se obarvajo z vseh strani. Ko so pečene, jih takoj preložimo v skledo s pikantno masleno omako in dobro premešamo. Nadaljujemo peko preostalih perutničk. Ko postrežemo, jih še dodatno polijemo z masleno omako, priložimo mlada stebla zelene in omako iz sira z modro plesnijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Spomladanski kotliček
Pečena svinjska potrebušina s krompirjem na način »fondant« in vloženo čebulico
Iščete zamisel za nedeljsko kosilo? Svinjska potrebušina s pečenim krompirjem in vloženo čebulico morda sicer ni klasična izbira, je pa izjemna.