© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje perutničke s sirovo pomako

Piščančje perutničke s sirovo pomako

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancje-perutnicke-s-sirovo-pomako_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 žlice masla
  • 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • moka za pomokanje
  • sol
  • sončnično olje za peko
  • stebla zelene, ko postrežemo

sirova pomaka

  • 1,5 dl sirotke
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
  • 1 strt strok česna
  • ¼ žličke sladke mlete paprike
  • ščepec soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice masla
  • 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • moka za pomokanje
  • sol
  • sončnično olje za peko
  • stebla zelene, ko postrežemo

sirova pomaka

  • 1,5 dl sirotke
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
  • 1 strt strok česna
  • ¼ žličke sladke mlete paprike
  • ščepec soli

Postopek

1

V kozici počasi stopimo maslo, pekočo omako in kis, nato zmes preložimo v veliko skledo in prihranimo. Vse sestavine za sirovo omako zmešamo, pokrijemo in odložimo v hladilnik do uporabe.

2

Piščančje perutničke očistimo in prerežemo v sklepih. Solimo jih in potresemo z zadostno količino moke, da so dobro pomokane.

3

V veliki ponvi segrejemo 4 žlice olja in dodamo polovico perutničk. Pečemo jih približno 10 minut in pri peki pogosto premešamo, da se obarvajo z vseh strani. Ko so pečene, jih takoj preložimo v skledo s pikantno masleno omako in dobro premešamo. Nadaljujemo peko preostalih perutničk. Ko postrežemo, jih še dodatno polijemo z masleno omako, priložimo mlada stebla zelene in omako iz sira z modro plesnijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.