© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančje perutničke s sirovo pomako

Piščančje perutničke s sirovo pomako

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancje-perutnicke-s-sirovo-pomako_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 žlice masla
  • 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • moka za pomokanje
  • sol
  • sončnično olje za peko
  • stebla zelene, ko postrežemo

sirova pomaka

  • 1,5 dl sirotke
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
  • 1 strt strok česna
  • ¼ žličke sladke mlete paprike
  • ščepec soli

Sestavine

  • 4 žlice masla
  • 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • moka za pomokanje
  • sol
  • sončnično olje za peko
  • stebla zelene, ko postrežemo

sirova pomaka

  • 1,5 dl sirotke
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
  • 1 strt strok česna
  • ¼ žličke sladke mlete paprike
  • ščepec soli

Postopek

1

V kozici počasi stopimo maslo, pekočo omako in kis, nato zmes preložimo v veliko skledo in prihranimo. Vse sestavine za sirovo omako zmešamo, pokrijemo in odložimo v hladilnik do uporabe.

2

Piščančje perutničke očistimo in prerežemo v sklepih. Solimo jih in potresemo z zadostno količino moke, da so dobro pomokane.

3

V veliki ponvi segrejemo 4 žlice olja in dodamo polovico perutničk. Pečemo jih približno 10 minut in pri peki pogosto premešamo, da se obarvajo z vseh strani. Ko so pečene, jih takoj preložimo v skledo s pikantno masleno omako in dobro premešamo. Nadaljujemo peko preostalih perutničk. Ko postrežemo, jih še dodatno polijemo z masleno omako, priložimo mlada stebla zelene in omako iz sira z modro plesnijo.

Priljubljeni recepti

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

1 h
Srednje zahtevno

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Enostavno

Čičerkina juha

Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.