
Kaj boste skuhali danes?
Piščančje perutničke s sirovo pomako
Piščančje perutničke s sirovo pomako

Sestavine
- 4 žlice masla
- 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 kg piščančjih perutničk
- moka za pomokanje
- sol
- sončnično olje za peko
- stebla zelene, ko postrežemo
sirova pomaka
- 1,5 dl sirotke
- 1,5 dl kisle smetane
- 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 1 strt strok česna
- ¼ žličke sladke mlete paprike
- ščepec soli

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 4 žlice masla
- 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 kg piščančjih perutničk
- moka za pomokanje
- sol
- sončnično olje za peko
- stebla zelene, ko postrežemo
sirova pomaka
- 1,5 dl sirotke
- 1,5 dl kisle smetane
- 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 1 strt strok česna
- ¼ žličke sladke mlete paprike
- ščepec soli
Postopek
V kozici počasi stopimo maslo, pekočo omako in kis, nato zmes preložimo v veliko skledo in prihranimo. Vse sestavine za sirovo omako zmešamo, pokrijemo in odložimo v hladilnik do uporabe.
Piščančje perutničke očistimo in prerežemo v sklepih. Solimo jih in potresemo z zadostno količino moke, da so dobro pomokane.
V veliki ponvi segrejemo 4 žlice olja in dodamo polovico perutničk. Pečemo jih približno 10 minut in pri peki pogosto premešamo, da se obarvajo z vseh strani. Ko so pečene, jih takoj preložimo v skledo s pikantno masleno omako in dobro premešamo. Nadaljujemo peko preostalih perutničk. Ko postrežemo, jih še dodatno polijemo z masleno omako, priložimo mlada stebla zelene in omako iz sira z modro plesnijo.