
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem

Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo
Postopek
Cvetačo operemo in narežemo na majhne cvetke. V veliki kozici segrejemo oljčno olje in na njem 2 minuti pražimo cimet, kumin, koriander in hariso. Dodamo cvetačo, jušno osnovo in mandlje, pokrijemo in kuhamo 20 minut, da cvetača postane mehka,
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in jo postrežemo, pokapano s hariso in posuto z mandljevimi lističi.
Nasvet
Hariso lahko kupimo v specializiranih prodajalnah ali v spletnih trgovinah, lahko pa jo pripravimo tudi sami po receptu.