
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem

Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo
Postopek
Cvetačo operemo in narežemo na majhne cvetke. V veliki kozici segrejemo oljčno olje in na njem 2 minuti pražimo cimet, kumin, koriander in hariso. Dodamo cvetačo, jušno osnovo in mandlje, pokrijemo in kuhamo 20 minut, da cvetača postane mehka,
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in jo postrežemo, pokapano s hariso in posuto z mandljevimi lističi.
Nasvet
Hariso lahko kupimo v specializiranih prodajalnah ali v spletnih trgovinah, lahko pa jo pripravimo tudi sami po receptu.