
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem
Maroško začinjena cvetačna juha z mandlji
Cvetačna juha, ki očara že z vonjem

Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 2 žlici oljčnega olja
- po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
- 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
- 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
- jušne osnove
- 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo
Postopek
Cvetačo operemo in narežemo na majhne cvetke. V veliki kozici segrejemo oljčno olje in na njem 2 minuti pražimo cimet, kumin, koriander in hariso. Dodamo cvetačo, jušno osnovo in mandlje, pokrijemo in kuhamo 20 minut, da cvetača postane mehka,
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in jo postrežemo, pokapano s hariso in posuto z mandljevimi lističi.
Nasvet
Hariso lahko kupimo v specializiranih prodajalnah ali v spletnih trgovinah, lahko pa jo pripravimo tudi sami po receptu.