
Kaj boste skuhali danes?
Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom
Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom

Sestavine
- 4 večji krompirji
- 100 g čemaža
- 60 g pora
- 30 g masla
- olje
- sol

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 4 večji krompirji
- 100 g čemaža
- 60 g pora
- 30 g masla
- olje
- sol
Postopek
V posodi na olju prepražimo narezan por, mu dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in maslo ter zalijemo z 1,5 l vode in skuhamo.
Ko je krompir kuhan, v vodo dodamo oprane liste čemaža in zmiksamo. Juho po potrebi dosolimo, premešamo in serviramo.
Čemaževo juho ponudimo z dehidriranim makovim kruhom. V testo za kruh dodamo mak, kruh spečemo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega prestavimo v hladilnik (na 4 °C), da ga bomo lažje rezali. Razrežemo ga na tanke rezine, najbolje kar na salamoreznici. Dehidriramo ga v pečici pri najnižji temperaturi ali pa ga popečemo na razgretem žaru.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Prosena kaša z mešano zelenjavo
Marelice z amaretti in maskarponejem
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.