© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom

Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha iz cemaza z dehidriranim makovim kruhom

Sestavine

  • 4 večji krompirji
  • 100 g čemaža
  • 60 g pora
  • 30 g masla
  • olje
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 večji krompirji
  • 100 g čemaža
  • 60 g pora
  • 30 g masla
  • olje
  • sol

Postopek

1

V posodi na olju prepražimo narezan por, mu dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in maslo ter zalijemo z 1,5 l vode in skuhamo.

2

Ko je krompir kuhan, v vodo dodamo oprane liste čemaža in zmiksamo. Juho po potrebi dosolimo, premešamo in serviramo.

3

Čemaževo juho ponudimo z dehidriranim makovim kruhom. V testo za kruh dodamo mak, kruh spečemo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega prestavimo v hladilnik (na 4 °C), da ga bomo lažje rezali. Razrežemo ga na tanke rezine, najbolje kar na salamoreznici. Dehidriramo ga v pečici pri najnižji temperaturi ali pa ga popečemo na razgretem žaru.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.