
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja hariyali tikka
Piščančja hariyali tikka

Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa brez kosti
- sol
- 2 žlički čilija v prahu
- 3 žlice limonovega soka
- šopek koriandra
- šopek mete
- 10–12 listov špinače
- ¾ skodelice čvrstega jogurta
- ½ skodelice polnomastne smetane
- 5 žlic ingverjeve paste
- 5 žlic česnove paste
- 2 žlici garam masale
- olje za peko

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa brez kosti
- sol
- 2 žlički čilija v prahu
- 3 žlice limonovega soka
- šopek koriandra
- šopek mete
- 10–12 listov špinače
- ¾ skodelice čvrstega jogurta
- ½ skodelice polnomastne smetane
- 5 žlic ingverjeve paste
- 5 žlic česnove paste
- 2 žlici garam masale
- olje za peko
Postopek
Piščančje meso narežemo na kocke, velike 1,5 cm, začinimo jih s soljo, čilijem, limonovim sokom in prihranimo.
Koriander, meto in špinačo zmeljemo v gladek pesto, zmešamo z jogurtom, smetano, ingverjevo in česnovo pasto ter garam masalo in z mešanico premažemo piščanca. Čez noč ga pustimo v hladilniku in ga iz hladilnika vzamemo najmanj eno uro, preden začnemo jed pripravljati.
Piščančje kose nataknemo na nabodala in spečemo na žaru ali v ponvi za žar. Med peko jih večkrat premažemo z oljem. Pečemo jih tako dolgo, da se meso zmehča in porjavi z vseh strani. Meso postrežemo s pekočim čatnijem in čebulnimi kolobarji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
Pečena buča s smetano in parmezanom bo navdušila ljubitelje fondijev in jeseni. Odlično se obnese kot prigrizek za zabave.