© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja hariyali tikka

Piščančja hariyali tikka

Čas priprave 35 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancja-hariyali-tikka_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg piščančjega mesa brez kosti
  • sol
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 3 žlice limonovega soka
  • šopek koriandra
  • šopek mete
  • 10–12 listov špinače
  • ¾ skodelice čvrstega jogurta
  • ½ skodelice polnomastne smetane
  • 5 žlic ingverjeve paste
  • 5 žlic česnove paste
  • 2 žlici garam masale
  • olje za peko
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 kg piščančjega mesa brez kosti
  • sol
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 3 žlice limonovega soka
  • šopek koriandra
  • šopek mete
  • 10–12 listov špinače
  • ¾ skodelice čvrstega jogurta
  • ½ skodelice polnomastne smetane
  • 5 žlic ingverjeve paste
  • 5 žlic česnove paste
  • 2 žlici garam masale
  • olje za peko

Postopek

1

Piščančje meso narežemo na kocke, velike 1,5 cm, začinimo jih s soljo, čilijem, limonovim sokom in prihranimo.

2

Koriander, meto in špinačo zmeljemo v gladek pesto, zmešamo z jogurtom, smetano, ingverjevo in česnovo pasto ter garam masalo in z mešanico premažemo piščanca. Čez noč ga pustimo v hladilniku in ga iz hladilnika vzamemo najmanj eno uro, preden začnemo jed pripravljati.

3

Piščančje kose nataknemo na nabodala in spečemo na žaru ali v ponvi za žar. Med peko jih večkrat premažemo z oljem. Pečemo jih tako dolgo, da se meso zmehča in porjavi z vseh strani. Meso postrežemo s pekočim čatnijem in čebulnimi kolobarji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.