
Srnji medaljoni z ribezovo omako
Srnji medaljoni z ribezovo omako

Sestavine
- 800 g srnjih filejev (iz hrbta)
- kuhano maslo ali olje za pečenje
- timijan
- 4 dl divjačinske jušne osnove
krompirjev zavitek
- sol
- poper
- 500 g kuhanega in nastrganega krompirja
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane
- malo narezanega drobnjaka
- 80 g masla
- malo mletega muškatnega oreška
- malo mlete kumine
- listi testa za zavitek (100 g)
- jajce za premaz
ribezova omaka
- 80 g ribezove marmelade
- 1,5 dl rdečega vina
- 0,6 dl rdečega portskega vina
- sok in lupina 1 pomaranče in 1 limone
- 1 žlička ostre gorčice
stročji fižol s slanino
- 250 g stročjega fižola
- 50 g hamburške slanine (narezane na trakove)
- malo masla
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 800 g srnjih filejev (iz hrbta)
- kuhano maslo ali olje za pečenje
- timijan
- 4 dl divjačinske jušne osnove
krompirjev zavitek
- sol
- poper
- 500 g kuhanega in nastrganega krompirja
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane
- malo narezanega drobnjaka
- 80 g masla
- malo mletega muškatnega oreška
- malo mlete kumine
- listi testa za zavitek (100 g)
- jajce za premaz
ribezova omaka
- 80 g ribezove marmelade
- 1,5 dl rdečega vina
- 0,6 dl rdečega portskega vina
- sok in lupina 1 pomaranče in 1 limone
- 1 žlička ostre gorčice
stročji fižol s slanino
- 250 g stročjega fižola
- 50 g hamburške slanine (narezane na trakove)
- malo masla
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Stročji fižol očistimo, operemo, narežemo na približno enake kose in ne premehko skuhamo v slani vodi, nato ga splaknemo s hladno vodo.
Za zavitek pomešamo krompir z jajcem, kislo smetano, drobnjakom, začimbami in razpuščenim maslom ter začinimo s soljo in poprom. Krompirjev nadev namažemo na testene liste in zvijemo v zavitek.
Srnji file skrbno očistimo (odstranimo kite in maščobo), nato pa razrežemo na medaljone (pribl. po 6 dag); začinimo jih s soljo, poprom in timijanom. Zavitek premažemo z jajcem in pečemo v pečici približno 20 minut do zlatorumene barve.

Za ribezovo omako pomešamo vse predvidene sestavine, zavremo, med mešanjem kuhamo 5 minut, nato pa pretlačimo. V ponvi segrejemo topljeno maslo in srnje medaljone hitro popečemo na obeh straneh. Preložimo jih v ognjevaren model in pečemo v pečici pri 200 °C približno 15 minut, nato jih na toplem prihranimo. Soku od pečenja dolijemo divjačinsko osnovo in povremo. Dodamo ribezovo omako in dobro prekuhamo ter še enkrat začinimo. Na maslu prepražimo slanino, dodamo stročji fižol in segrejemo. Začinimo s soljo, poprom in peteršiljem ter povežemo s kislo smetano. Na krožnike serviramo po tri medaljone z omako. Kot prilogo ponudimo stročji fižol in krompirjev zavitek.
