© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mangova espuma

Mangova espuma

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mangova-espuma_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
  • 60 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 1,2 dl pomarančnega soka

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
  • 60 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 1,2 dl pomarančnega soka

Postopek

1

Želatino zmehčamo v hladni vodi. V primerni posodi zavremo preostale sestavine, potem pa jih s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Želatino ožmemo in raztopimo v sadni kaši; za 3 ure postavimo v hladilnik.

2

Preden mangovo zmes napolnimo v dozo za pripravo espume, jo premešamo z metlico za stepanje. Mangovo espumo nabrizgamo v pripravljene skodelice ali kozarce in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Eros Apricotti

Marelični zmešanček

Enostavno

Popolna cezarjeva solata

Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.

1 h 20 min
Enostavno

Čokoladni ganaš s krhko karamelo

Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.