
Fižolova juha za dobre žile
Fižolova juha za dobre žile

Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik

Dve okusni rešitvi za bučke velikanke
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.
Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Postopek
Ajdovo kašo skuhamo do tričetrt. Fižol namočimo, skuhamo in dobro pretlačimo. Fižolov pire vmešamo v jušno osnovo in v mešanico zakuhamo ajdovo kašo. Dodamo vejico rožmarina in pustimo vreti 5 minut. Fižolovo juho okrasimo s timijanom in ponudimo s kislo smetano.