Kaj boste skuhali danes?
Fižolova juha za dobre žile
Fižolova juha za dobre žile
Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Postopek
Ajdovo kašo skuhamo do tričetrt. Fižol namočimo, skuhamo in dobro pretlačimo. Fižolov pire vmešamo v jušno osnovo in v mešanico zakuhamo ajdovo kašo. Dodamo vejico rožmarina in pustimo vreti 5 minut. Fižolovo juho okrasimo s timijanom in ponudimo s kislo smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena cvetača s paradižnikom (alla pizzaiola)
Komplet za jabolčne piškote
Kozarec s sestavinami za piškote je lahko popolno in pozorno darilo.
Najboljši ratatuj
Francoska klasika je kot nalašč za čas, ko so naši vrtovi polni okusne poletne zelenjave
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo