© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolova juha za dobre žile

Fižolova juha za dobre žile

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fizolova juha za dobre zile

Sestavine

  • 1 l jušne osnove
  • 150 g fižolovega pireja
  • pest ajdove kaše
  • vejica rožmarina in timijana
  • 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Pečena velika bučka z nadevom »amatriciana«

Dve okusni rešitvi za bučke velikanke

Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Sestavine

  • 1 l jušne osnove
  • 150 g fižolovega pireja
  • pest ajdove kaše
  • vejica rožmarina in timijana
  • 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik

Postopek

1

Ajdovo kašo skuhamo do tričetrt. Fižol namočimo, skuhamo in dobro pretlačimo. Fižolov pire vmešamo v jušno osnovo in v mešanico zakuhamo ajdovo kašo. Dodamo vejico rožmarina in pustimo vreti 5 minut. Fižolovo juho okrasimo s timijanom in ponudimo s kislo smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.