Kaj boste skuhali danes?
Fižolova juha za dobre žile
Fižolova juha za dobre žile
Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Nikoli ne bi ugotovili, kaj manjka na jedilniku
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Postopek
Ajdovo kašo skuhamo do tričetrt. Fižol namočimo, skuhamo in dobro pretlačimo. Fižolov pire vmešamo v jušno osnovo in v mešanico zakuhamo ajdovo kašo. Dodamo vejico rožmarina in pustimo vreti 5 minut. Fižolovo juho okrasimo s timijanom in ponudimo s kislo smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi