© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-hruškova torta brez moke

Skoraj zdrava torta z lešniki namesto moke. Za popoln užitek si priskrbite zares zrele, medene hruške …

Čokoladno-hruškova torta brez moke

Skoraj zdrava torta z lešniki namesto moke. Za popoln užitek si priskrbite zares zrele, medene hruške …

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladno-hruskova-torta-brez-moke-1_558x620_acf_cropped

Lahek, a slasten kolač z lešniki se posebno prileže z žlico sladke smetane.

Sestavine

  • 85 g masla
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 85 g temne čokolade
  • 1 žlica vinjaka
  • 3 jajca
  • 85 g mletih praženih lešnikov
  • 4 zelo zrele hruške
  • 1 žlica masla in malo rjavega sladkorja za model
  • sladkor v prahu za posip
  • sladka smetana, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 85 g masla
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 85 g temne čokolade
  • 1 žlica vinjaka
  • 3 jajca
  • 85 g mletih praženih lešnikov
  • 4 zelo zrele hruške
  • 1 žlica masla in malo rjavega sladkorja za model
  • sladkor v prahu za posip
  • sladka smetana, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Iz papirja za peko izrežemo krog, ki se bo prilegal dnu modla za torte s premerom 25 cm in ločljivim dnom. Žlico masla stopimo in z njim premažemo notranjost modla, nato dno obložimo s papirjem za peko in ponovno premažemo z maslom. 2 žlici sladkorja posipamo po dnu in robu modla, model potresemo, da se sladkor razporedi, odvečni sladkor pa stresemo ven.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo v vodni kopeli (v skledi, postavljeni nad kozico z vodo, ki zelo nežno vre). Odstavimo s štedilnika, v stopljeno čokolado vmešamo vinjak in pustimo, da se ohladi.

3

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake skupaj s sladkorjem v veliki skledi stepemo, da dobimo bledo in gosto maso, nato jo previdno vmešamo v čokoladno kremo. Nežno vmešamo tudi lešnike.

4

V drugi skledi s čistimi metlicami beljake stepemo v mehak sneg (ne sme biti prečvrst, sicer ga bomo težko nežno vmešali). Žlico snega vmešamo v čokoladno mešanico, nato pa v dveh korakih previdno vmešamo še preostali sneg. Maso preložimo v pripravljen model in zgladimo površino. Hruške olupimo, jih razpolovimo in jim odstranimo peščišča. Hruške položimo na testo s prerezano stranjo navzdol. Torto pečemo 40 minut, da se hruške zmehčajo, biskvit pa speče. Torto najprej malo ohladimo v modlu, nato jo položimo na rešetko in popolnoma ohladimo. Potresemo jo s sladkorjem v prahu in po želji postrežemo s stepeno smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.