
Koprivna juha s praženimi krompirjevimi kockami
Iz zdravilnih kopriv se lahko pripravi tudi okusna juha.
Koprivna juha s praženimi krompirjevimi kockami
Iz zdravilnih kopriv se lahko pripravi tudi okusna juha.

Sestavine
- 100 g koprivnih listov
- 2 šalotki
- 2 žlici masla
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol in poper
- 1 krompir
- 1 žlica olja
- 4 žlice sladke smetane, ko postrežemo

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.

Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?
Sestavine
- 100 g koprivnih listov
- 2 šalotki
- 2 žlici masla
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol in poper
- 1 krompir
- 1 žlica olja
- 4 žlice sladke smetane, ko postrežemo
Postopek
Koprivne liste operemo, blanširamo v vreli vodi, na cedilu splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Šalotko olupimo, drobno narežemo in steklasto zdušimo v kozici na razpuščenem maslu. Dodamo koprivne liste in jih na hitro prepražimo. Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 5 minut. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in precedimo v kozico. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Za krompirjeve kocke olupimo krompir, ga narežemo na kocke in skuhamo. Prepražimo ga v ponvi na kančku olja in rahlo posolimo.
Koprivno juho nalijemo v jušne krožnike ali skledice, okrasimo z rahlo stepeno sladko smetano, potresemo s krompirjevimi kockami in vročo ponudimo.