
Magdalenice z mačo
Magdalenice z mačo

Sestavine
- 2 veliki jajci
- 1 velik rumenjak
- 100 g sladkorja
- 2 žlički kakovostnega prahu mače*
- ½ žličke soli
- 125 g moke
- 5 g pecilnega praška
- 110 g prečiščenega masla ali gheeja
- 2 žlički medu
- prečiščeno maslo in moka za model

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 2 veliki jajci
- 1 velik rumenjak
- 100 g sladkorja
- 2 žlički kakovostnega prahu mače*
- ½ žličke soli
- 125 g moke
- 5 g pecilnega praška
- 110 g prečiščenega masla ali gheeja
- 2 žlički medu
- prečiščeno maslo in moka za model
Postopek
V veliki skledi penasto stepemo jajci, rumenjak, sladkor, mačo in sol. Med stepanjem postopoma dodamo presejano moko in pecilni prašek; pazimo, da ne ostanejo grudice. V kozici na nizki temperaturi segrevamo prečiščeno maslo in med minuto ali dve ter med mešanjem prilijemo v maso. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.
Pečico segrejemo na 220 °C. Model za magdalenice namažemo z maslom in obsujemo z moko (če imamo silikonskega, to ni potrebno). Maso preložimo v slaščičarsko vrečko in vsako vdolbino modla napolnimo do polovice. Pečemo 3 minute, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 4 do 5 minut, da se magdalenice zlato zapečejo in narastejo. Poberemo jih iz modla in takoj pojemo.
Nasvet
* Prah mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.
Prečiščeno maslo
Kako pripravimo prečiščeno maslo, si oglejte v rubriki Kuharske tehnike na prenovljeni spletni strani www.dobertek.com.