Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 350 g riža za rižoto (npr. arborio)
  • 1 strok česna
  • 1,5 l vrele zelenjavne jušne osnove
  • 170 g prekajenega lososa
  • 85 g maskarponeja
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • naribana lupina 1 limone
  • malo limonovega soka
  • pest rukole
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 350 g riža za rižoto (npr. arborio)
  • 1 strok česna
  • 1,5 l vrele zelenjavne jušne osnove
  • 170 g prekajenega lososa
  • 85 g maskarponeja
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • naribana lupina 1 limone
  • malo limonovega soka
  • pest rukole
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo. Dodamo riž in drobno nasekljan česen ter pražimo še 2 minuti. Vmes jed večkrat premešamo. V ponev vlijemo tretjino jušne osnove in počasi kuhljamo in večkrat premešamo. Vedno, ko riž popije tekočino, dodamo novo zajemalko jušne osnove in ob pogostem mešanju skuhamo riž.

2

Prekajen losos narežemo. Ko se riž skuha in rižota postane kremasta, jo vzamemo z ognja in vmešamo tri četrtine prekajenega lososa. Dodamo še sir maskarpone, peteršilj in limonovo lupino. Začinimo s sveže mletim poprom, soliti pa ni treba, saj je že losos zadosti slan. Pustimo počivati 5 minut, nato pa po želji dodamo še malo limonovega soka. Posujemo s preostalim, grobo narezanim lososom in rukolo ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.