
Brokolijeva juha z grahom in jabolki
V tej slastni brokolijevi juhi, vaši gostje ne bodo verjeli, da so notri tudi jabolka.
Brokolijeva juha z grahom in jabolki
V tej slastni brokolijevi juhi, vaši gostje ne bodo verjeli, da so notri tudi jabolka.

Sestavine
- 500 g brokolija
- 4 kiselkasta jabolka
- sončnično olje
- 300 g graha
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- ščepec čilija v prahu
- 8 žlic kisle smetane
- 4 vejice sveže mete
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 500 g brokolija
- 4 kiselkasta jabolka
- sončnično olje
- 300 g graha
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- ščepec čilija v prahu
- 8 žlic kisle smetane
- 4 vejice sveže mete
Postopek
Brokoli operemo in drobno narežemo. Jabolko olupimo in narežemo na tanke rezinice.
V kozici segrejemo malo olja, dodamo brokoli in grah ter nekaj časa dušimo. Nato dodamo narezana jabolka. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in počasi kuhljamo dobrih 15 minut.
Juho po okusu začinimo, vmešamo kislo smetano in drobno nasekljano meto, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom.
Nasvet
Juhe ne kuhamo predolgo, ker sicer grah izgubi lepo zeleno barvo.