
Gobova rižota s kvinojo in timijanom
S kvinojo za prijetno oreškast okus
Gobova rižota s kvinojo in timijanom
S kvinojo za prijetno oreškast okus

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 350 g jurčkov
- 100 g kvinoje
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 170 g riža za rižoto
- pest timijanovih lističev
- pest sveže naribanega parmezana za posip
- 50 g rukole za posip
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 350 g jurčkov
- 100 g kvinoje
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 170 g riža za rižoto
- pest timijanovih lističev
- pest sveže naribanega parmezana za posip
- 50 g rukole za posip
Postopek
Jurčke skrbno očistimo, operemo in narežemo na tanke lističe. V ponvi segrejemo olje in gobe 2 do 3 minute pražimo. Vmešamo kvinojo in dodamo malo tople jušne osnove; jušna osnova naj bo v ločeni posodi na toplem. Mešamo, dokler kvinoja ne vpije vse tekočine. Vmešamo še riž in spet vlijemo malo juhe. Mešamo, da riž in kvinoja popijeta vso tekočino. Tekočino postopno dolivamo tako dolgo, da postaneta riž in kvinoja mehka.
Vmešamo še timijanove lističe in jed razdelimo na 4 krožnike, posujemo s parmezanom in rukolo ter postrežemo.