Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobova rižota s kvinojo in timijanom

S kvinojo za prijetno oreškast okus

Gobova rižota s kvinojo in timijanom

S kvinojo za prijetno oreškast okus

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 350 g jurčkov
  • 100 g kvinoje
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 170 g riža za rižoto
  • pest timijanovih lističev
  • pest sveže naribanega parmezana za posip
  • 50 g rukole za posip

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 350 g jurčkov
  • 100 g kvinoje
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 170 g riža za rižoto
  • pest timijanovih lističev
  • pest sveže naribanega parmezana za posip
  • 50 g rukole za posip

Postopek

1

Jurčke skrbno očistimo, operemo in narežemo na tanke lističe. V ponvi segrejemo olje in gobe 2 do 3 minute pražimo. Vmešamo kvinojo in dodamo malo tople jušne osnove; jušna osnova naj bo v ločeni posodi na toplem. Mešamo, dokler kvinoja ne vpije vse tekočine. Vmešamo še riž in spet vlijemo malo juhe. Mešamo, da riž in kvinoja popijeta vso tekočino. Tekočino postopno dolivamo tako dolgo, da postaneta riž in kvinoja mehka.

2

Vmešamo še timijanove lističe in jed razdelimo na 4 krožnike, posujemo s parmezanom in rukolo ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.