Kaj boste skuhali danes?
Lososovi burgerji s hrenom
Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave
Lososovi burgerji s hrenom
Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave
Sestavine
- 4 lososovi fileji brez kože
- 1 žlica smetanovega hrena
- lupina 1 limone
- 2 žlički limonovega soka
- manjša pest sesekljanega kopra
- 1 žlica olja
- 4 žlice majoneze
- 4 prerezane makovke
- 80 g vodne kreše
- 8 rezin kumare
- 4 redkvice
- sol
- poper
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Piščančje prsi z majonezo in parmezanom, ki se kar topijo v ustih
Hitro kosilo, ki nikoli ne razočara: sočne piščančje prsi z majonezo in parmezanom, pripravljene v manj kot 30 minutah. Preprost recept za med tednom ali sproščen vikend.
Sestavine
- 4 lososovi fileji brez kože
- 1 žlica smetanovega hrena
- lupina 1 limone
- 2 žlički limonovega soka
- manjša pest sesekljanega kopra
- 1 žlica olja
- 4 žlice majoneze
- 4 prerezane makovke
- 80 g vodne kreše
- 8 rezin kumare
- 4 redkvice
- sol
- poper
Postopek
V sekljalnik damo lososa, hren, limonovo lupino in polovico kopra. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter drobno sesekljamo.
Iz mešanice naredimo 4 pogačice. V večji ponvi segrejemo olje in pogačice na vsaki strani pečemo približno 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo.
Medtem preostali koper zmešamo z majonezo in z mešanico premažemo makovke. Vodno krešo prelijemo z limonovim sokom, premešamo in jo razporedimo po makovkah. Na krešo položimo lososovo pogačico, ki jo okrasimo z rezinami kumar in redkvic. Postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tiramisu malo drugače
Tiramisu nikogar ne pusti ravnodušnega, še zlasti ne, če ga postrežemo z malinami.