
Lososovi burgerji s hrenom
Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave
Lososovi burgerji s hrenom
Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave

Sestavine
- 4 lososovi fileji brez kože
- 1 žlica smetanovega hrena
- lupina 1 limone
- 2 žlički limonovega soka
- manjša pest sesekljanega kopra
- 1 žlica olja
- 4 žlice majoneze
- 4 prerezane makovke
- 80 g vodne kreše
- 8 rezin kumare
- 4 redkvice
- sol
- poper

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 4 lososovi fileji brez kože
- 1 žlica smetanovega hrena
- lupina 1 limone
- 2 žlički limonovega soka
- manjša pest sesekljanega kopra
- 1 žlica olja
- 4 žlice majoneze
- 4 prerezane makovke
- 80 g vodne kreše
- 8 rezin kumare
- 4 redkvice
- sol
- poper
Postopek
V sekljalnik damo lososa, hren, limonovo lupino in polovico kopra. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter drobno sesekljamo.
Iz mešanice naredimo 4 pogačice. V večji ponvi segrejemo olje in pogačice na vsaki strani pečemo približno 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo.
Medtem preostali koper zmešamo z majonezo in z mešanico premažemo makovke. Vodno krešo prelijemo z limonovim sokom, premešamo in jo razporedimo po makovkah. Na krešo položimo lososovo pogačico, ki jo okrasimo z rezinami kumar in redkvic. Postrežemo.