
Brancin v foliji z medom in pomarančo ter prilogo iz leče
Brancin, pripravljen v foliji, za čudovito aromatičen in zdrav obrok
Brancin v foliji z medom in pomarančo ter prilogo iz leče
Brancin, pripravljen v foliji, za čudovito aromatičen in zdrav obrok

Sestavine
- 2 velika fileja brancina s kožo
- naribana lupina in sok ½ bio omaranče
- 2 žlički tekočega medu
- 2 žlički polno zrnate gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g kuhane zelene leče, najbolje puyske
- 100 g vodne kreše
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 majhen šopek kopra
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 velika fileja brancina s kožo
- naribana lupina in sok ½ bio omaranče
- 2 žlički tekočega medu
- 2 žlički polno zrnate gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g kuhane zelene leče, najbolje puyske
- 100 g vodne kreše
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 majhen šopek kopra
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Vsak brancinov file položimo na velik kos aluminijaste folije s kožo navzdol. V skledici zmešamo pomarančno lupinico, med, gorčico, žlico oljčnega olja in sol. Fileja premažemo z mešanico. Folijo dvignemo in na vrhu stisnemo, da dobimo dva zaprta zavitka. Položimo ju na plitev pekač in pečemo v pečici 10 minut, da je riba mehka in se meso ob pritisku z nožem zlahka loči.
Peteršilj in koper nasekljamo. Lečo pogrejemo, zmešamo s pomarančnim sokom, preostalim oljem, krešo, zeliščema, soljo in poprom. Razdelimo jo na dva krožnika in nanjo položimo ribja fileja. Pokapamo s sokom, ki se je med peko nabral v foliji, in takoj postrežemo.