
Sestavine
- 100 g masla
- 400 g temne čokolade
- 50 g sladkorja
- ½ žličke cimeta
- 200 g makronov ali kokosovih piškotov
- 100 g brazilskih oreškov
- kokosova moka za posip

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 100 g masla
- 400 g temne čokolade
- 50 g sladkorja
- ½ žličke cimeta
- 200 g makronov ali kokosovih piškotov
- 100 g brazilskih oreškov
- kokosova moka za posip
Postopek
Model za 900-gramsko štruco obložimo z dvojno plastjo prozorne kuhinjske folije. Maslo, čokolado in sladkor 2 do 3 minute topimo v mikrovalovni pečici pri srednji jakosti ali pa jih stopimo v skledici, ki smo jo postavili nad kozico, v kateri na šibkem ognju rahlo vre voda. Makrone ali piškote nalomimo na koščke, brazilske oreške grobo nasekljamo in oboje skupaj s cimetom vmešamo v stopljeno čokoladno maso.
Maso nalijemo v pripravljeni model, z nožem zgladimo površino in popolnoma pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Preden postrežemo, sladico zvrnemo na krožnik, odstranimo folijo in posujemo s kokosovo moko. Sladica je precej krepka, zato jo režemo na tanke rezine in po želji ponudimo s svežim sadjem ali sladoledom.