
Solata iz pečenega pastinaka in kostanja
Solata iz pečenega pastinaka in kostanja

Jesenska solata z medom in rožmarinom je čudovita priloga pečenki.
Sestavine
- 500 g pastinaka
- oljčno olje
- 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
- 2 vejici rožmarina
- 1 žlička bistrega medu
- 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 500 g pastinaka
- oljčno olje
- 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
- 2 vejici rožmarina
- 1 žlička bistrega medu
- 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak po dolžini razrežemo na četrtine, položimo na nizek pekač in pomešamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 20 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in med pastinak vmešamo kostanj ter grobo nasekljan rožmarin, enakomerno pokapamo z medom in pečemo še 10 do 15 minut. Pustimo, da se ohladi.
Solatne liste zmešamo z oljčnim oljem, jih solimo in popramo ter naložimo na velik krožnik. Po solati razporedimo pastinak, kostanj in sokove, ki so se nabrali pri peki.