
Solata iz pečenega pastinaka in kostanja
Solata iz pečenega pastinaka in kostanja

Jesenska solata z medom in rožmarinom je čudovita priloga pečenki.
Sestavine
- 500 g pastinaka
- oljčno olje
- 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
- 2 vejici rožmarina
- 1 žlička bistrega medu
- 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
- sol
- poper

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 500 g pastinaka
- oljčno olje
- 200 g kuhanega in olupljenega celega kostanja
- 2 vejici rožmarina
- 1 žlička bistrega medu
- 150 g mešanih solatnih listov (npr. vodna kreša, rukola, špinača)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak po dolžini razrežemo na četrtine, položimo na nizek pekač in pomešamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 20 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in med pastinak vmešamo kostanj ter grobo nasekljan rožmarin, enakomerno pokapamo z medom in pečemo še 10 do 15 minut. Pustimo, da se ohladi.
Solatne liste zmešamo z oljčnim oljem, jih solimo in popramo ter naložimo na velik krožnik. Po solati razporedimo pastinak, kostanj in sokove, ki so se nabrali pri peki.