Kaj boste skuhali danes?
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
K sodelovanju smo povabili zmagoviti trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s kuharjem Urošem so pripravili sladico, ki je primerna tudi za novoletni večer. Mešali so, stepali in kuhali. Nastala je prava umetnija, ki smo jo z veseljem, okusna kot je bila, pojedli.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje
Luka Pangos razkriva trike in recept za sodobno martinovo pojedino
Primorec Luka Pangos ob martinovem ne prisega na vino, temveč na okusne jedi. Z nami je delil svoje recept za nostalgične okuse v novi preobleki.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje
Postopek
Limone razrežemo na polovice in iztisnemo sok.
V majhno kozico nalijemo smetano, zavremo, dodamo sladkor in mešamo, da se sladkor v smetani raztopi.
Kozico odstavimo, dolijemo limonov sok in obenem mešamo. Krema naj se hladi 5 minut. Kremo nalijemo v kozarčke in jo postavimo za 3 ure v hladilnik.
Sadje pazljivo narežemo na poljubne oblike. Postrežemo tako, da na ohlajeno kremo dodamo koščke sadja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena orada s katalonsko solato (salso romesco)
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.