
Kaj boste skuhali danes?
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo
Limonova krema s sadjem
Iz rubrike Otroci kuhamo

K sodelovanju smo povabili zmagoviti trojček: petletno Ajdo, dvanajstletnega Aljaža in malo Emo, ki je v resnici Pika Nogavička, kot si sama pravi. Skupaj s kuharjem Urošem so pripravili sladico, ki je primerna tudi za novoletni večer. Mešali so, stepali in kuhali. Nastala je prava umetnija, ki smo jo z veseljem, okusna kot je bila, pojedli.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 75 g sladkorja
- 2 limoni
- sveže sezonsko sadje
Postopek
Limone razrežemo na polovice in iztisnemo sok.

V majhno kozico nalijemo smetano, zavremo, dodamo sladkor in mešamo, da se sladkor v smetani raztopi.

Kozico odstavimo, dolijemo limonov sok in obenem mešamo. Krema naj se hladi 5 minut. Kremo nalijemo v kozarčke in jo postavimo za 3 ure v hladilnik.

Sadje pazljivo narežemo na poljubne oblike. Postrežemo tako, da na ohlajeno kremo dodamo koščke sadja.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Kruhki bagel
Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.