
Kaj boste skuhali danes?
Kavna čokoladna torta
Lahka in puhasta
Kavna čokoladna torta
Lahka in puhasta

Sestavine
testo
- 3 velika jajca
- 80 g sladkorja
- 70 g moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlici kakava
- ½ žličke pecilnega praška
nadev
- 30 g temne čokolade
- 1 žlica močne črne kave
- 100 g mehkega kremnega sira (npr. maskarpone, filadelfija)
- 100 g jogurta
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 20 g temne čokolade za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
testo
- 3 velika jajca
- 80 g sladkorja
- 70 g moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlici kakava
- ½ žličke pecilnega praška
nadev
- 30 g temne čokolade
- 1 žlica močne črne kave
- 100 g mehkega kremnega sira (npr. maskarpone, filadelfija)
- 100 g jogurta
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 20 g temne čokolade za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C, dva modela premera 18 cm obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor močno penasto stepamo z električnim mešalnikom okoli 10 minut.
Moko zmešamo s škrobom, kakavom in pecilnim praškom ter previdno vmešamo v stepena jajca. Maso razdelimo v dva modela, poravnamo in jo malo privzdignemo ob robovih. Pečemo 15 do 20 minut, dokler robovi ne začnejo odstopati od modela in se testo zravna, ko ga na sredini rahlo pritisnemo. Pustimo, da se 5 minut ohlaja v modlih, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežico in ohladimo do konca.
Čokolado nasekljamo in stopimo v kavi. Previdno jo mešamo, da dobimo gladko maso, ki jo nato malo ohladimo. Sir gladko zmešamo z jogurtom in sladkorjem v prahu. Polovico mase preložimo v drugo skledo in vanjo vmešamo kavno-čokolado zmes. En biskvit položimo na pladenj in ga premažemo z belo jogurtovo mešanico. Pokrijemo z drugim biskvitom in ga premažemo s čokoladno jogurtovo mešanico. Površine ne zravnamo, ampak s paleto naredimo valovit vzorec.
Čokolado za okras nasekljamo in stopimo (lahko v mikrovalovni pečici, 20 sekund na srednji stopnji). S curkom tekoče čokolade okrasimo površino torte.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pesini rjavčki
Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.
Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami
Črni gozdiček z rjavčki v kozarčkih
Sladoledna sladica na žličko, ki jo je navdihnila znamenita torta. Pa brez goljufanja, specite tudi rjavčke!
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh