
Limonina krema
Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.
Limonina krema
Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.

Sestavine
- lupina in sok 2 limon
- 100 g sladkorja
- 50 g masla
- 2 jajci

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- lupina in sok 2 limon
- 100 g sladkorja
- 50 g masla
- 2 jajci
Postopek
Nastrgano limonovo lupino in sok ter sladkor in maslo damo v nepregorno skledo in jo namestimo nad kozico z vodo, ki narahlo vre. Občasno pomešamo, dokler se maslo ne stopi. Nato z majhno metlico ali vilicami vmešamo razžvrkljani jajci. Vse skupaj na kuhalniku nežno mešamo kakih 10 minut, dokler se ne zgosti v kremo.
Kuhano kremo pretlačimo skozi cedilo v čist lonček, da odstranimo koščke limonove lupine, nato jo nalijemo v sterilizirane kozarčke. V hladilniku se ohrani 2 tedna.