
Limonina krema
Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.
Limonina krema
Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.

Sestavine
- lupina in sok 2 limon
- 100 g sladkorja
- 50 g masla
- 2 jajci
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- lupina in sok 2 limon
- 100 g sladkorja
- 50 g masla
- 2 jajci
Postopek
Nastrgano limonovo lupino in sok ter sladkor in maslo damo v nepregorno skledo in jo namestimo nad kozico z vodo, ki narahlo vre. Občasno pomešamo, dokler se maslo ne stopi. Nato z majhno metlico ali vilicami vmešamo razžvrkljani jajci. Vse skupaj na kuhalniku nežno mešamo kakih 10 minut, dokler se ne zgosti v kremo.
Kuhano kremo pretlačimo skozi cedilo v čist lonček, da odstranimo koščke limonove lupine, nato jo nalijemo v sterilizirane kozarčke. V hladilniku se ohrani 2 tedna.