
Ledeni rombi
Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino
Ledeni rombi
Keksi geometrijske oblike s posebno sestavino

Sestavine
testo
- 280 g gladke moke
- 280 g masla
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici sladke smetane
- 1 rumenjak
- 1 noževa konica pecilnega praška
ledena glazura
- 1 beljak
- 150 g sladkorja v prahu
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
testo
- 280 g gladke moke
- 280 g masla
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici sladke smetane
- 1 rumenjak
- 1 noževa konica pecilnega praška
ledena glazura
- 1 beljak
- 150 g sladkorja v prahu
Postopek
Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo.
Ledeno glazuro pripravimo tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu.
Testo razvaljamo približno 4 mm debelo, namažemo z ledeno glazuro in z rahlo navlaženim koleščkom za testo narežemo na rombe (približno 3 x 3 cm).
Rombe zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 do 20 minut.