
Drevesca iz zimskega gozda
Pripravite ta drevesca, da jih boste lahko nastavili Božičku pod božično drevo!
Drevesca iz zimskega gozda
Pripravite ta drevesca, da jih boste lahko nastavili Božičku pod božično drevo!

Sestavine
testo
- 250 g gladke moke
- 200 g masla
- 1 rumenjak
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih lešnikov
- lešnikova krema za nadev
beljakova glazura
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
testo
- 250 g gladke moke
- 200 g masla
- 1 rumenjak
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih lešnikov
- lešnikova krema za nadev
beljakova glazura
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
Postopek
Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo; razvaljamo ga približno 3 mm debelo in z modelčki izrežemo drevesca. Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.
Ko se keksi ohladijo, jih premažemo z lešnikovo kremo in po dva sestavimo.
Pripravimo še glazuro tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu. Z brizgalno vrečko drevesca okrasimo tako, kot da so zasnežena.