
Lečna mineštra s topinamburjem
Lečna mineštra s topinamburjem

Sestavine
- 100 g leče
- 200 g topinamburja
- 50 g sesekljane čebule
- 100 g pora
- 200 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- pikantni feferon
- svež timijan
- svež žajbelj
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 100 g leče
- 200 g topinamburja
- 50 g sesekljane čebule
- 100 g pora
- 200 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- pikantni feferon
- svež timijan
- svež žajbelj
Postopek
Lečo skuhamo. Topinambur naribamo. Por zrežemo na tanke trakove. Krompir narežemo na kocke. Zelišča osmukamo.
Oljčno olje segrejemo, na njem zarumenimo čebulo, dodamo por, topinambur in krompir. Pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo polovico leče. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Drugo polovico leče pretlačimo v lečno kremo in dodamo mineštri. Na koncu dodamo po okusu pikantni feferon in sveža zelišča.