
Lečna mineštra s topinamburjem
Lečna mineštra s topinamburjem

Sestavine
- 100 g leče
- 200 g topinamburja
- 50 g sesekljane čebule
- 100 g pora
- 200 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- pikantni feferon
- svež timijan
- svež žajbelj

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 100 g leče
- 200 g topinamburja
- 50 g sesekljane čebule
- 100 g pora
- 200 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- pikantni feferon
- svež timijan
- svež žajbelj
Postopek
Lečo skuhamo. Topinambur naribamo. Por zrežemo na tanke trakove. Krompir narežemo na kocke. Zelišča osmukamo.
Oljčno olje segrejemo, na njem zarumenimo čebulo, dodamo por, topinambur in krompir. Pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo polovico leče. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Drugo polovico leče pretlačimo v lečno kremo in dodamo mineštri. Na koncu dodamo po okusu pikantni feferon in sveža zelišča.