
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo

Sestavine
- 100 g kvinoje
- 250 g suhega sadja (jabolčni krhlji, marelice, hruške, banane, ananas)
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- 100 g kristalnega sladkorja
- 200 g puste skute
- sol

'Meal prep' ideje: pripravite obroke za več dni vnaprej!
Je pred vami naporen teden, ko ne bo časa za pripravo hrane? Bi vikend raje preživeli z družino in prijatelji, namesto za štedilnikom? Potem pripravite obroke vnaprej, prihranite čas in izboljšajte svojo prehrano!

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.
Sestavine
- 100 g kvinoje
- 250 g suhega sadja (jabolčni krhlji, marelice, hruške, banane, ananas)
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- 100 g kristalnega sladkorja
- 200 g puste skute
- sol
Postopek
Kvinojo skuhamo v dvojni količini vode. Medtem narežemo suho sadje na drobne koščke; stresemo jih v skledo in prelijemo z mlekom.
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s polovično količino sladkorja v kremno zmes. Rumenjakovi zmesi dodamo kuhano kvinojo, skuto in suho sadje z mlekom vred. Dobro premešamo in maso napolnimo v model za narastek (ali v več manjših modelčkov) ter pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.
Med peko narastka stepemo beljak s preostalim sladkorjem in ščepcem soli v trd sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Pečen narastek vzamemo iz pečice in na površino nabrizgamo snežno oblogo. Ponovno damo v pečico za toliko časa, da sneg rahlo porjavi. Ko se narastek nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose in ponudimo.