
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo

Sestavine
- 100 g kvinoje
- 250 g suhega sadja (jabolčni krhlji, marelice, hruške, banane, ananas)
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- 100 g kristalnega sladkorja
- 200 g puste skute
- sol

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 100 g kvinoje
- 250 g suhega sadja (jabolčni krhlji, marelice, hruške, banane, ananas)
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- 100 g kristalnega sladkorja
- 200 g puste skute
- sol
Postopek
Kvinojo skuhamo v dvojni količini vode. Medtem narežemo suho sadje na drobne koščke; stresemo jih v skledo in prelijemo z mlekom.
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s polovično količino sladkorja v kremno zmes. Rumenjakovi zmesi dodamo kuhano kvinojo, skuto in suho sadje z mlekom vred. Dobro premešamo in maso napolnimo v model za narastek (ali v več manjših modelčkov) ter pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.
Med peko narastka stepemo beljak s preostalim sladkorjem in ščepcem soli v trd sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Pečen narastek vzamemo iz pečice in na površino nabrizgamo snežno oblogo. Ponovno damo v pečico za toliko časa, da sneg rahlo porjavi. Ko se narastek nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose in ponudimo.